ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ: Μάθετε αν δικαιούστε δωρεάν ρεύμα, επίδομα ενοικίου και δωρεάν σίτιση

Από 20 Απριλίου ξεκινούν οι αιτήσεις για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ: Μάθετε αν δικαιούστε δωρεάν ρεύμα, επίδομα ενοικίου και δωρεάν σίτιση

​Από τις 20 Απριλίου ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων για τη χορήγηση των παροχών που προβλέπονται από το πρόσφατα ψηφισμένο νόμο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και θα διαρκέσει έως τις 20 Μαΐου.

Πρόκειται για το νομ��σχέδιο το οποίο προβλέπει την δωρεάν επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος, την δωρεάν παροχή ρεύματος έως 300 Kwh, τη χορήγηση επιδόματος ενοικίου και την επιδότηση σίτισης.

Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θ. Φωτίου, πήρε πρωτοβουλία, ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες κι έτσι δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία ορίζει τους όρους, τις προϋποθέσεις και τις διαδικασίες υλοποίησης των μέτρων.

Η υπουργική απόφαση εξειδικεύει τις παροχές και τους όρους χορήγησής τους και ταυτόχρονα καθορίζει τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια των δικαιούχων, τη διαδικασία και τον χρόνο υποβολής, όπως επίσης και τους φορείς που είναι αρμόδιοι για την υλοποίηση των μέτρων.

«Υλοποιείται εντός είκοσι ημερών από την ομόφωνη ψήφιση των 4 άρθρων την 18η Μαρτίου, η δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα εκδοθεί ΚΥΑ άμεσα και διαψεύδονται όσοι στη Βουλή ενθυμούμενοι το παρελθόν έλεγαν ότι η ΚΥΑ χρειάζεται τουλάχιστον έξι μήνες για να εγκριθεί», αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.

Μάλιστα οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται ότι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά, μπαίνοντας στην ειδική εφαρμογή που θα υπάρχει στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε υπηρεσίες διαδικτύου, τότε οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέσω ΚΕΠ.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top