Γ. Βαρουφάκης: «Θα εκδώσουμε έντοκα γραμμάτια πάνω απ' το όριο των 15 δις»

«Η χώρα ζητεί χώρο, χρόνο και ανάσες»

​«Η χώρα ζητεί χώρο, χρόνο και ανάσες» τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Αγορά" ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ δηλώνει ότι «δεν υπάρχει θέμα να σκίσουμε το προηγούμενο πρόγραμμα».

Απαντώντας στην ερώτηση για το αν θα πάρουμε τη δόση ο κ. Βαρουφάκης επισημαίνει:

«Ούτε θα πάρουμε τη δόση. Διότι αλλιώς αυτό θα σημαίνει ότι αποδεχόμαστε τη συνέχιση του προγράμματος.Επειδή συχνά λέγεται ότι υπάρχει μια προθεσμ��α, η 28η Φεβρουαρίου, εμείς θεωρούμε ότι αυτή είναι μια αυθαίρετη προθεσμία, είναι προϊόν πολιτικής συμφωνίας της προηγούμενης κυβέρνησης με τους εταίρους.Εκεί που πραγματικά υπάρχει ζήτημα είναι τον Ιούνιο-Ιούλιο, όταν ωριμάζουν τα ομόλογα που κατέχει η ΕΚΤ. Έως τότε και εμείς θέλουμε να έχει κλείσει η διαπραγμάτευση, η διαβούλευση και να έχει επέλθει η νέα συμφωνία, ώστε μετά από κει να πορευτούμε σωστά».

Στο μεσοδιάστημα ο υπ. Οικονομικών δηλώνει ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας μπορούν να καλυφθούν με έκδοση εντόκων γραμματίων πέραν του ορίου των 15 δισ ευρώ, που ήδη έχει καλυφθεί.

«Νομίζω ότι είναι κάτι που συνηθίζεται στην Ευρωζώνη σε δύσκολες στιγμές, από τότε που ξεκίνησε η ευρωπαϊκή κρίση.Σε αυτή την περίοδο νομίζω ότι είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσουμε ως Ευρωπαίοι, όχι μόνον ως ελληνική κυβέρνηση, όλες τις δυνατότητες που μας δίνει το υπάρχον σύστημα και έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν», σημείωσε σχετικά. Παράλληλα, όπως σημειώνει, υπάρχει και το πρόγραμμα ELA για τις τράπεζες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top