Παράταση έως 30 Ιανουαρίου για την υποβολή δηλώσεων μεταβολών

Με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Εσόδων

​Παράταση μέχρι τις 30 Ιανουαρίου πήρε η υποβολή δηλώσεων μεταβολών, οι οποίες υποβάλλονται εντός δεκαημέρου από την έναρξη της διαχειριστικής – φορολογικής περιόδου 2015, μετά από απόφαση που εξέδωσε η ΓΓΔΕ.

Η απόφαση αφορά κυρίως όσους επιθυμούν μετάταξη από το ειδικό στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ και αντίστροφα, καθώς θα αρχίσει να εφαρμόζεται ο νέος τρόπος φορολόγησης.

Συγκεκριμένα, οι υποκείμενοι στο φόρο των οποίων τα ακαθάριστα έσοδα κατά την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο δεν υπερέβησαν τα 10.000 ευρώ, μπορούν από την έναρξη της νέας διαχειριστικής περιόδου να υποβάλλουν δήλωση μεταβολών στο τμήμα μητρώου της αρμόδιας ΔΟΥ, εντός 10 ημερών και να υπαχθούν στο απαλλασσόμενο από τον ΦΠΑ ��αθεστώς. Η σχετική δήλωση δεν μπορεί να ανακληθεί πριν την παρέλευση διετίας, εκτός αν ο φορολογούμενος απολέσει κατά το δεύτερο έτος το σχετικό δικαίωμα λόγω υπέρβασης του ορίου.

Οι φορολογούμενοι έπρεπε μέχρι σήμερα να υποβάλλουν τη συγκεκριμένη δήλωση, αλλά τώρα έχουν περιθώριο μέχρι τις 30 Ιανουαρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top