Γέμισε το Κολωνάκι… αγρότες! Χιλιάδες δηλώσεις με μαϊμού έσοδα από καλλιέργεια ελιάς

Εντατικοί έλεγχοι από τις φορολογικές αρχές

Γέμισε το Κολωνάκι… αγρότες! Χιλιάδες δηλώσεις με μαϊμού έσοδα από καλλιέργεια ελιάς

​Γέμισε… αγρότες το Κολωνάκι, αφού όπως αναφέρει η Καθημερινή, η επεξεργασία των φορολογικών δηλώσεων της περασμένης χρονιάς αποκάλυψε μια αύξηση 25% - 30% στα δηλωθέντα αγροτικά εισοδήματα, δηλαδή 1,2 δισ. ευρώ μόνο σε ένα χρόνο.

Χιλιάδες είναι οι φορολογικές δηλώσεις με «μαϊμού» εισοδήματα από καλλιέργεια ελιάς, εσπεριδοειδών και άλλων προϊόντων, αλλά και από την εκτροφή πτηνών και χοιρινών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο λόγος της αύξησης των αγροτικών εισοδημάτων είναι το γεγονός ότι πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες εμφάνισαν ζημίες ή λίγα έσοδα από το κανονικό τους επάγγελμα με αποτέλεσμα να επιχειρήσουν να καταπολεμήσουν τα τεκμήρια και να μηδενίσουν τη φορολογική επιβάρυνση, με το να αυτοανακηρυχθούν αγρότες.

Βλέπετε… με τις ζημίες που είχαν την προηγούμενη χρονιά, οι επιχειρηματίες αυτοί δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν τα τεκμήρια διαβίωσης και θα έπρεπε να πληρώσουν φόρο 26% επί των τεκμηρίων. Εμφάνιζαν λοιπόν έσοδα από αγροτικές δραστηριότητες και φορολογούνταν με την κλίμακα των μισθωτών.

Η έρευνα θα γίνει πλέον με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του μητρώου αγροτών για να διαπιστωθεί ποιοι είναι οι γνήσιοι και ποιοι οι… «μαϊμού» αγρότες.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top