ΤΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ: “Φτωχογειτονιά” η Εκάλη μπροστά στα Τρίκαλα

Τιμωρία για τα λάθη ζητά o βουλευτής της ΝΔ Η.Βλαχογιάννης

ΤΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ: “Φτωχογειτονιά” η Εκάλη μπροστά στα Τρίκαλα

Πολλά είναι τα παράλογα του ΕΝΦΙΑ…. Προβλήματα και παρεξηγήσεις προκαλεί για παράδειγμα το γεγονός ότι για το ίδιο ακίνητο πληρώνουν ΕΝΦΙΑ ο ψιλός κύριος και ο επικαρπωτής. Από λάθος στο Ε9 άλλος δηλώνει ότι έχει επικαρπία 100% και ο άλλος δηλώνει για το ίδιο ακίνητο την ψιλή κυριότητα 100%. Παράλληλα, πρόβλημα υπάρχει και με τις εντός οικισμού εκτάσεις στην ��παρχία, που λογίζονται σαν οικόπεδα με μεγάλες αξίες, ενώ δεν μπορούν να κτιστούν.

Χιλιάδες είναι οι φορολογούμενοι που την εποχή του «χαρατσιού» πλήρωναν 650 ευρώ το χρόνο για το ακίνητο στο οποίο διέμεναν, ενώ σήμερα καλούνται να πληρώσουν περισσότερα από 2000 ευρώ, καθώς έχουν προστεθεί οικόπεδα εκτός σχεδίου, ακίνητα των οποίων δεν έχουν την επικαρπεία και παραμένουν κλειστά, ή κληροδοτήματα που δεν ξέρουν που βρίσκονται.

Να τιμωρηθούν παραδειγματικά αυτοί που έκαναν λάθη στον ΕΝΦΙΑ ζήτησε το πρωί της Τρίτης ο βουλευτής της ΝΔ Ηλίας Βλαχογιάννης τονίζοντας ότι εδώ και ένα χρόνο θα μπορούσε το υπουργείο οικονομικών να διορθώσει τις αδικίες.

vlaxogiannis_1.jpg

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο κ.Βλαχογιάννης αναφέρθηκε στα μεγάλα λάθη στα χωριά των Τρικάλων υπογράμμισε ότι έκανε παρέμβαση στο υπουργείο οικονομικών και περιμένει να υπάρξει διόρθωση, ενώ με χθεσινή παρέμβαση του στον Βήμα Fm έκανε λόγο για φόρους που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

«Φοβάμαι ότι κάποιοι ανεγκέφαλοι γραφειοκράτες έκαναν αυτά τα πράγματα και ζητώ την παραδειγματική τιμωρία τους, γιατί προκάλεσαν μια τεράστια κοινωνική οικονομική και πολιτική αναστάτωση στον νομό μας .Δεν είναι δυνατό ελαφρά τη καρδία να βγάζουν φόρους που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» είπε χαρακτηριστικά.

Τι συνέβη όμως στα Τρίκαλα

Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα αγρότη από τους Γόμφους Τρικάλων που καλείται να πληρώσει 3.900 ευρώ ΕΝΦΙΑ για αγροικία 50 τ.μ. που βρίσκεται μέσα σε οικόπεδο 1 στρέμματος. Στον Άγιο Προκόπιο Τρικάλων (χωριό μερικών δεκάδων κατοίκων) παλιό σπίτι 40 τ.μ. εμφανίζεται με... αντικειμενική αξία 38.000 ευρώ (... έναντι 8.000 ευρώ πέρυσι!).

Κι όλα αυτά όταν το παράδειγμα που φέρνει το ίδιο το TAXIS αναφέρει πως για ένα διαμέρισμα 200 τ.μ. στην Εκάλη ο ΕΝΦΙΑ είναι μόλις... 1.400 ευρώ, όπως αναφέρει το trikalavoice.gr.

Οι Τρικαλινοί, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, είναι ανάστατοι και μάλιστα ήδη έγινε παρέμβαση μέσα στο Σαββατοκύριακο στο αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών από τον βουλευτή της ΝΔ, Ηλία Βλαχογιάννη.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top