ΙΟΒΕ: Εφικτή υπό όρους η ανάκαμψη φέτος, ήπια μείωση της ανεργίας

Προειδοποιεί για τις συνέπειες ενός κλίματος πολιτικής αβεβαιότητας

Η επιστροφή στην ανάπτυξη από φέτος, είναι πλέον στόχος εφικτός υπό συγκεκριμένες όμως προϋποθέσεις, υπογραμμίζει σε έκθεσή του το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), στην έκθεσή του για την ελληνική οικονομία που έδωσε στη δημοσιότητα.

Συγκεκριμένα εκτιμά ότι η ανεργία το 2014 θα διαμορφωθεί φέτος περίπου μια ποσοστιαία μονάδα χαμηλότερα από πέρυσι, στο 26%.

Η επίτευξη ανάπτυξης μεσοπρόθεσμα, σταθερής και σε υψηλό επίπεδο, δεν μπορεί να επιτευχθεί υποστηρίζει χωρίς τη δημιουργία συνθηκών που να προσελκύουν επενδυτές και ουσιαστική αλλαγή του τρόπου λειτουργίας της οικονομίας, τονίζει.

Επιμένει στη σημασία των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και προειδοποιεί εκ νέου για τους κινδύνους της πολιτικής αβεβαιότητας εν όψει εκλογών. «Ο τρέχων εκλογικός κύκλος δημιουργεί αβεβαιότητα και έχει οδηγήσει σε αναμονή επιχειρήσεις και νοικοκυριά για τη λήψη ορισμένων αποφάσεων», σημειώνεται στην έκθεση.

Σε ό,τι αφορά το χρέος, το ΙΟΒΕ διατυπώνει την εκτίμηση ότι το χρηματοδοτικό κενό για τα επόμενα χρόνια αναμένεται να περιοριστεί περαιτέρω μετά τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εταίρους στην ��υρωζώνη για το ελληνικό χρέος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top