Αποκαλυπτική έρευνα του Star: έως 3 φορές πιο ακριβά τα βασικά αγαθά στην Ελλάδα!

Σε σύγκριση με ευρωπαϊκές χώρες με πιο μεγάλους μισθούς…

Ακόμα και τρεις φορές παραπάνω πληρώνουν για τα βασικά αγαθά οι Έλληνες καταναλωτές σε σύγκριση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, την ώρα μάλιστα που τα τελευταία τρία χρόνια το εισόδημα των Ελλήνων έχει μειωθεί δραματικά!

«Οι τιμές έχουν αυξηθεί παντού σε όλα τα προϊόντα», «Είναι ακριβά τα προϊόντα; Όχι δεν έχουμε λεφτά αφού μας έκοψαν τον μισθό», «Όλα είναι τώρα ακριβά», «Πανάκριβα» είναι μερικές από τις απαν��ήσεις των καταναλωτών.

Στο ρεπορτάζ της Mαρίας Παππά για το δελτίο ειδήσεων του Star, επιλέχθηκαν πέντε βασικά προϊόντα, τα πιο φθηνά από κάθε κατηγορία.

Το αποτέλεσμα ήταν:

-Το πιο οικονομικό γάλα που είναι εισαγόμενο κοστίζει 90 λεπτά.

-Ένα λίτρο λάδι 4,56

-Μισό κιλό καφές 6,07

-Ένα κιλό μήλα 1,98

-Και η πιο οικονομική οδοντόκρεμα 2,50.

Συνολικά δηλαδή το κόστος ήταν 16 ευρώ.

Όμως, η ανταποκρίτρια του Star στη Γερμανία για τα ίδια περίπου προϊόντα έδωσε 9 ευρώ και 56 λεπτά. Δηλαδή στην Ελλάδα είναι 67,4% πιο ακριβά!

Συγκεκριμένα, σε ένα μέσο σουπερ μάρκετ της Γερμανίας ένα λίτρο γάλα πωλείται προς 0,69 ευρώ, το Ελαιόλαδο τα 750μλ γύρω στα 2,99, μισό κιλό καφές στοιχίζει 3,99, ένα κιλό μήλα 1,14 ευρώ και η οδοντόκρεμα των 100 μίλιγκραμ κοστίζει 0,75 λεπτά.

Όπως σας γράψαμε νωρίτερα στο star.gr, η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην ακρίβεια και σε ολόκληρη την Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: Στην Αθήνα ένα λίτρο γάλα κοστίζει 1 και 28 όταν ο κατώτερος μισθός είναι 586 ευρώ. Στην Ολλανδία όπου ο κατώτατος μισθός είναι 1478 ευρώ το παστεριωμένο γάλα έχει 88 λεπτά! Και 79 λεπτά στην Πορτογαλία, όπου ο κατώτατος μισθός είναι στα 485 ευρώ.

Επίσης, το ένα κιλό ελαιόλαδο στην Ελλάδα κατά μέσο όρο έχει 5,32 ευρώ, στην Ολλανδία 4,48 και στην Πορτογαλία 3,88.

Τέλος, ένα κιλό καφέ στη χώρα μας κοστίζει 14,62 ευρώ στην Ολλανδία 8,79 και στην Πορτογαλία 9,96 ευρώ!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top