ΜΗΝ ΤΟ ΑΓΝΟΗΣΕΤΕ: Πόσους φόρους ΠΡΕΠΕΙ να πληρώσουμε μέχρι το τέλος του μήνα;

Το σχέδιο της ΓΓΠΣ για τις προσυμπληρωμένες φορολογικές δηλώσεις

Τελειώνει ο Ιανουάριος αλλά όχι και τα ραβασάκια της εφορίας που έρχονται το ένα μετά το άλλο στους φορολογουμένους!!! Περίπου 1 δις ευρώ θα πρέπει να καταβάλλουμε στο κράτος μέχρι τις 31 Ιανουαρίου!

Ποιοι είναι οι φόροι που ΠΡΕΠΕΙ να καταβάλλουμε ως το τέλος του μήνα:

- Φόρος πολυτελούς διαβίωσης

- Τέταρτη δόση ΕΕΤΑ (χαράτσι) μέσω της ΔΕΗ

- Έκτη δόση ΦΑΠ 2012

- Τέταρτη δόση ΦΠΑ 2013

- Φόρος Εισοδήματος για όσους έλαβαν εκκαθαριστικά τον Δεκέμβριο

Την ώρα που οι πολίτες προσπαθούν να βάλουν σε τάξη τα οικονομικά τους και να ανταπεξέλθουν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, η ΓΓΠΣ εξετάζει το ενδεχόμενο να προσυμπληρώσει τις φορολογικές δηλώσεις των συνταξιούχων του δημοσίου για τους οποίους η καταβολή της σύνταξης γίνεται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Σύμφωνα με το σχέδιο, όταν οι συνταξιούχοι του δημοσίου εισέλθουν στο taxisnet και συγκεκριμένα την εφαρμογή υποβολής της φορολογικής δήλωσης θα διαπιστώσουν ότι είναι προσυμπληρωμένα από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων τα στοιχεία που αφορούν στις συντάξεις που εισέπραξαν καθώς και τα στοιχεία για το φόρο που τους παρακρατήθηκε.

Στην περίπτωση που διαφωνούν με τα αναγραφόμενα ποσά θα μπορούν να τα αλλάξουν αλλά θα είναι υποχρεωμένοι να προσέλθουν στην εφορία προκειμένου να επιδείξουν τις βεβαιώσεις καταβολής σύνταξης που δείχνουν τα πραγματικά ποσά που εισέπραξαν.

Το σχέδιο για την προσυμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων των συνταξιούχων του δημοσίου έχει διπλό στόχο:

-πρώτον, την περαιτέρω απλοποίηση της διαδικασίας υποβολής της φορολογικής δήλωσης καθώς δεν θα είναι υποχρεωτική η λήψη της βεβαίωσης αποδοχών από τους συνταξιούχους για να συμπληρώσουν τη φορολογική δήλωση.

-δεύτερον, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής μέσω της εξάλειψης του φαινομένου να μην δηλώνεται η δεύτερη σύνταξη που παίρνει ένας συνταξιούχος. Σε δεύτερη φάση πρόκειται να γίνεται προσυμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων όλων των συνταξιούχων και όχι μόνο όσων έχουν βγει στη σύνταξη και υπηρετούσαν στο δημόσιο.

ΒΙΝΤΕΟ STAR εκπομπή Live u

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top