Βloomberg: Η Ελλάδα ονειρεύεται επιστροφή στις αγορές

Για αλλαγή σελίδας στην Ευρωζώνη μιλά νέο δημοσίευμα

Βloomberg: Η Ελλάδα ονειρεύεται επιστροφή στις αγορές

​Το κλίμα ευφορίας που επικρατεί στις ευρωπαϊκές χρηματαγορές τις τελευταίες ημέρες, πυροδοτούμενο κυρίως από την θριαμβευτική έξοδο της Ιρλανδίας από το Μνημόνιο, κάνει την βαθιά κρίση χρέους της ευρωζώνης να μοιάζει με… ξεθωριασμένη ανάμνηση, αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά του το Bloomberg.

Το διεθνές πρακτορείο κάνει εκτενή αναφορά στο ράλι που παρατηρείται στις τιμές μετοχών και ομολόγων της ευρωπεριφέρειας με ώθηση από την εξαιρετικά επιτυχημένη επιστροφή της Ιρλανδίας στις αγορές τερματίζοντας μια τριετή περίοδο υπό καθεστώς διάσωσης.

Τόσο έντονο και διάχυτο είναι μάλιστα το κλίμα ευφορίας στην Ευρώπη που ακόμα και η Ελλάδα που έχει ήδη λάβει 2 πακέτα διάσωσης, ανακοίνωσε χθες πως ίσως φέτος βγει στις αγορές, σημειώνεται χαρακτηριστικά στο άρθρο, σχολιάζοντας την δήλωση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ότι η Ελλάδα σχεδιάζει τη διάθεση ομολόγων στο δεύτερο εξάμηνο του 2014.Αυτό, σύμφωνα με το Bloomberg, θα σηματοδοτούσε μια στροφή της οικονομίας της ευρωζώνης μετά την κρίση χρέους που εκτόξευσε την ανεργία στο 12%. Προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πρωτοφανής κρίση, ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Mario Draghi δεσμεύτηκε τον Ιούλιο του 2012 να πράξει οτιδήποτε χρειαστεί για να προστατεύσει το ευρώ.

Η διάθεση των επενδυτών για αγορά ομολόγων ευρωπαϊκών χωρών επιστρέφει, σημειώνει το Bloomberg, καθώς οι περιφερειακές οικονομίες της Ευρωζώνης με τα υψηλότερα χρέη δείχνουν σημάδια ανάκαμψης.

Η απόδοση των 10ετών ελληνικών ομολόγων μειώθηκε χθες στο 7,63% που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2010 και ενώ είχε φθάσει στο 44% τον Μάρτιο του 2012.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top