ΥΠΟΙΚ: Πρόσω ολοταχώς για τις … αγορές

O X.Σταϊκούρας ειδοποιεί την Standard & Poor’s να αξιολογήσει ομόλογα

​Απόφαση με την οποία δίδει εντολή στον διεθνή οίκο αξιολόγησης Standard & Poor's να αξιολογήσει τα ομόλογα που σκοπεύει να εκδώσει η Ελλάδα ως τις 31 Οκτωβρίου 2014 υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος ΣταΪκούρας.

Η απόφαση Σταϊκούρα που φέρει υπογραφή 10 Δεκεμβρίου 2013:

«Εγκρίνουμε την καταβολή από το Ελληνικό Δημόσιο αμοιβής εκατό τριάντα επτά χιλιάδων επτακοσίων Eυρώ (€137.700) ετησίως, για την περίοδο 1-11-2013 μέχρι 31-10-2014, πληρωτέα στον διεθνή οίκο αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας Standard & Poor's.

H ανωτέρω αμοιβή καλύπτει, εκτός από το αρχικό rating του προγράμματος, όλα τα ομολογιακά δάνεια που θα εκδίδει το Ελληνικό Δημόσιο τόσο στα πλαίσια του προγράμματος Ε.Μ.Τ.Ν., όσο και σε όλες τις αγορές του εξωτερικού, συμπεριλαμβανομένης και της αγοράς των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας.

Από τις διατάξεις της απόφασης αυτής προκαλείται ετήσια δαπάνη του κρατικού προϋπολογισμού, η οποία καλύπτεται από τις πιστώσεις που εγγράφονται κατ' έτος για την εξυπηρέτηση του Δημοσίου Χρέους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top