Εμείς βελάζουμε από τους φόρους στα μαντριά και οι βουλευτές έχουν αφορολόγητο εως και 75%!

Απίστευτες καταγγελίες από την βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Μ.Γιαννακάκη

​Την ώρα που η κυβέρνηση φορολογεί μέχρι και τα μαντριά των Ελλήνων πολιτών, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μ.Γιαννακάκη καταγγέλλει την απαράδεκτη φορολογική μεταχείριση των βουλευτών, το αφορολόγητο των οποίων φτάνει και το 75% των εισοδημάτων τους!

«Το αφορολόγητό εισόδημα των Βουλευτών υπερβαίνει σε πολλές περιπτώσεις το 50% και εκτός από αυτό παρέχονται και πάρα πολλά επιδόματα στους Βουλευτές, τα οποία δεν φορολογούνται.Φαίνεται ότι το μη φορολογητέο ποσοστό της βουλευτικής αποζημίωσης υπερβαίνει το 50% και σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνει το 75%. Το φορολογητέο εισόδημα των Βουλευτών, το οποίο φορολογείται, κυμαίνεται ανάμεσα στις 18.000 ευρώ και τις 30.000 ευρώ, ενώ το αφορολόγητο αντιστοιχεί περίπου σε 65.000 ευρώ» είπε η κ.Γιαννακάκη, η οποία στην προσπάθειά της να δει από πού εδράζεται αυτό το αφορολόγητο, διαπίστωσε ότι «υπάρχει ένα δαιδαλώδες νομικό καθεστώς, το οποίο πραγματικά δημιουργεί πονηρές σκέψεις, δηλαδή σαν να υπάρχει μια προσπάθεια συγκάλυψης».

Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κάλεσε τον παριστάμενο υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη να απαντήσει πόσες και ποιες είναι αυτές οι εισοδηματικές κατηγορίες, πέρα από τους Βουλευτές; Και αν έχουν υπολογιστεί ποια είναι τα έσοδα, τα οποία χάνει το κράτος από τα αφορολόγητα εισοδήματα αυτών των κατηγοριών καθώς και αν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να άρει αυτό το φορολογικό καθεστώς που –όπως είπε- «ειδικά στις μέρες που διανύουμε σκανδαλίζει το μέσο Έλληνα πολίτη».

Ο κ.Μαυραγάνης δεν μπόρεσε να δώσει άμεσες απαντήσεις στην κ.Γιαννακάκη επισημαίνοντας ότι «το αντικείμενό της ερώτησης δεν ήταν η βουλευτική αποζημίωση αλλά, αν δεν κάνω λάθος, ήταν εν γένει οι απαλλαγές που υπάρχουν στην ελληνική νομοθεσία». Σε ότι αφορά στις φοροαπαλλαγές παρέπεμψε στον σχετικό τόμο του προϋπολογισμού. «Αυτές τις κατηγορίες σε όλη τη φορολογία μπορείτε να τις βρείτε αναλυτικά ανά είδος φόρου αλλά και με ποσά στον τόμο του προϋπολογισμού που αναφέρεται ακριβώς στις φορολογικές εκπτώσεις. Είναι ένας ογκωδέστατος τόμος 577 σελίδων» , είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυραγάνης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top