Χείρα βοηθείας για πρωτογενές πλεόνασμα: Μας επιστρέφουν 500 εκ. ευρώ οι Ευρωπαίοι!

Αφορά κέρδη των Κεντρικών Τραπεζών της ευρωζώνης από ελληνικά ομόλογα

Χείρα βοηθείας για πρωτογενές πλεόνασμα: Μας επιστρέφουν 500 εκ. ευρώ οι Ευρωπαίοι!

Χείρα βοηθείας για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος δεχόμαστε από τους εταίρους μας, οι οποίοι θα μας «επιστρέψουν» 500 εκ. ευρώ έως το τέλος του 2013!

Το ποσό αφορά το υπόλοιπο του συνολικού ποσού των 2 δισ. ευρώ που θα αποδοθούν - σύμφωνα με τις αποφάσεις του Eurogroup της 8.7.2013- συνολικά στην Ελλάδα από τα κέρδη που έχουν αποκομίσει οι Κεντρικές Τράπεζες της ευρωζώνης από τα ελληνικά ομόλογα. Υπενθυμίζεται ότι έχουν ήδη αποδοθεί στην Ελλάδα 1,5 δισ. ευρώ στις 31.7.2013.

Για την επιστροφή των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα, ενημέρωσε με έγγραφο του στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από σχετική ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σταθά, Δημήτρη Στρατούλη και Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην ερώτηση που είχαν καταθέσει έκαναν αναφορά στις δηλώσεις του επικεφαλής του επενδυτικής εταιρείας Allianz Global Investors Αντρέα Ούτερμαν, σύμφωνα με τις οποίες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να έχει κέρδη έως 80 δισ. ευρώ από τις αγορές κρατικών ομολόγων των χωρών της περιφέρειας της ευρωζώνης κατά την περίοδο 2009-2012, εκ των οποίων 9 δισ. ευρώ θα προέλθουν από τα ελληνικά ομόλογα.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top