ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Εμείς πληρώνουμε αμέτρητους φόρους και αυτοί θάβουν την λίστα Λαγκάρντ

Διαρροές από το ΥΠΟΙΚ - Παράπονα από τους εφοριακούς

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Εμείς πληρώνουμε αμέτρητους φόρους και αυτοί θάβουν την λίστα Λαγκάρντ

Στο συρτάρι βάζει το υπουργείο Οικονομικών τις πολυδιαφημισμένες λίστες Λαγκάρντ, Λουξεμβούργου, Λίχτενσταϊν, ακινήτων Λονδίνου, εμβασμάτων προς το εξωτερικό και άλλες, καθώς παραδέχεται ότι σταματά την έρευνα η οποία αφορά υποθέσεις φοροδιαφυγής των ατόμων που εμφανίζονται σε αυτές.

Τι και αν ο Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στο Star και στον Νίκο Χατζηνικολάου για τις λίστες, υποστήριξε πως θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για να μπορούν να κινούνται ταχύτερα οι διαδικασίες ακόμα και με προσωρινά ευρήματα, οι αποκαλύψεις ανώτατου στελέχους του υπουργείου Οικονομικών δημιουργούν πολλά ερωτηματικά για το εάν τελικά θα πληρώσει κάποιος από τους …. μεγάλους φοροφυγάδες.

Την ώρα λοιπόν που τα σενάρια για νέα μέτρα και νέες περικοπές φουντώνουν και οι φόροι χτυπούν ανελέητα τους Έλληνες, ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, τόνισε στην Ελευθεροτυπία πως το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να θάψει στις..... ΔΟΥ κά��ω από χιλιάδες φακέλους ανέλεγκτων υποθέσεων φοροδιαφυγής τις περίφημες λίστες, αφαιρώντας τις υποθέσεις αυτές από το ΣΔΟΕ !!

Ο ίδιος άνθρωπος επεσήμανε πως «σε κάθε περίπτωση πρέπει να μπει μια κόκκινη γραμμή στις υποθέσεις φοροδιαφυγής που αφορούν το παρελθόν» προκειμένου να ασχοληθεί το υπουργείο με τους φοροφυγάδες του μέλλοντος

Η αιτιολόγηση μάλιστα που προέβαλλε το ανώτατο στέλεχος του ΥΠΟΙΚ είναι πως «όλες αυτές οι λίστες δεν έβγαλαν τόσο καιρό κανένα αποτέλεσμα και ούτε πρόκειται να βγάλουν».

Την ίδια ώρα, στις εφορίες, όπου και αναμένεται να σταλούν οι λίστες, επικρατεί ένα "μπάχαλο", με τους εργαζομένους να εκφράζουν μεγάλα παράπονα, καθώς λόγω ελλείψεων δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν ούτε στους ελέγχους των φορολογικών δηλώσεων…. Απορίας άξιον είναι πως θα βγάλουν το φίδι από την τρύπα στην περίπτωση με τις λίστες !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Εκτός λοιπόν του ότι πάνε στράφι οι προσπάθειες των ελεγκτών που εδώ και μήνες έχουν αναλάβει, κάτω από αντίξοες συνθήκες, να εντοπίσουν υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής που κρύβουν οι λίστες, φαίνεται πως κάποιοι δεν δίνουν δεκάρα και για τις τεράστιες θυσίες των Ελλήνων φορολογουμένων .

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top