«Μπλόκο» από βενζινοπώλες: Σταματάμε τη διάθεση πετρελαίου θέρμανσης!

Ξεκινά σε λίγες μέρες η περίοδος διάθεσης – Ζητά μείωση του φόρου ο ΟΒΕ

Στην απόφαση να μη διαθέσουν πετρέλαιο θέρμανσης κατέληξαν οι βενζινοπώλες, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδα (ΟΒΕ).

«Οι καταναλωτές δεν γνωρίζουν σε τι τιμή θα αγοράσουν, ποιοι θα πάρουν το επίδομα, πώς θα το πάρουν και πότε. Οι βενζινοπώλες δεν γνωρίζουν με ποιο τρόπο θα διακινηθεί το πετρέλαιο θέρμανσης» αναφέρει η ΟΒΕ, η οποία καταγγέλλει σοβαρά και άλυτα προβλήματα λίγες ημέρες πριν την έναρξη διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης.

Οι βενζινοπώλες ζητούν τη μείωση του συντελεστή του Ειδικού Φόρου κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα επίπεδα του 2011, ενώ ζητούν και την κατάργηση του συστήματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ υποστηρίζοντας «ότι δεν έχει λόγο ύπαρξης μετά την εγκατάσταση των συστημάτων εισροών-εκροών».

Υπενθυμίζεται ότι η περίοδος διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης ξεκινά σε μία εβδομάδα, συγκεκριμένα στις 15 Οκτωβρίου, με την τιμή του να υπολογίζεται στα περίπου 1,3 ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top