Το «ΜΑΥΡΟ» η φετινή τάση και στα εργασιακά!!!!

Σαν τα μανιτάρια φυτρώνουν οι ανασφάλιστοι – Αγριεύει το ΣΔΟΕ

Το «ΜΑΥΡΟ» η φετινή τάση και στα εργασιακά!!!!

Από 15 Σεπτέμβρη θα ισχύσουν τα νέα αυστηρά πρόστιμα ενάντια στη μαύρη εργασία που θα φτάνουν ως και τις 10550 ευρώ ανά εργαζόμενο και ήδη η αστυνομία με το ΣΔΟΕ έχουν βρει 26 παραβάσεις στις εφόδους που κάνουν ανά την Ελλάδα.

Την ίδια ώρα σε περιοχές της Αττικής όπως ο Μαραθώνας, πολλοί αλλοδαποί δουλεύουν ανασφάλιστοι κάτω από απάνθρωπες συνθήκες εργασίας. Πολλές φορές η εργασία που προσφέρουν δεν είναι μόνο μαύρη, είναι και απλήρωτη. Οι εργοδότες εκμεταλλεύονται το ότι δεν υπάρχουν χαρτιά που να αποδεικνύουν την εργασία και δεν τ��υς πληρώνουν. Δουλεύοντας λοιπόν πάνω από δέκα ώρες την ημέρα χωρίς να ξέρουν αν θα τις πληρωθούν μένουν 5 ή και παραπάνω άτομα σε σπίτια που δεν είναι κάτι παραπάνω από ένα δωμάτιο.

Ανασφάλιστη εργασία δεν υπάρχει μόνο στα χωράφια του Μαραθώνα αλλά και σε περιοχές της Ελλάδας όπως οι Κυκλάδες και η Ηλεία. Ήδη τις προηγούμενες μέρες η αστυνομία και το ΣΔΟΕ μετά από εφόδους, ανακάλυψαν 26 περιπτώσεις μαύρης εργασίας σε 33 καταστήματα.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και το επόμενο χρονικό διάστημα αφού σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από το υπουργείο εργασίας τα ποσοστά μαύρης εργασίας το πρώτο εξάμηνο του 2013 άγγιξαν το 38,4%

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top