Έκτακτο μήνυμα Σαμαρά για τους πλειστηριασμούς α’ κατοικίας – Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

Ποιες ομάδες θα προστατευτούν–Γραπτή δήλωση και από τον Βενιζέλο

​Μήνυμα καθησυχασμού στις κοινωνικά αδύναμες ομάδες αλλά και σε όλους εκείνους που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αποπληρώσουν τα δάνεια τους έστειλε ο πρωθυπουργός με αφορμή το θέμα που έχει ανοίξει για τους πλειστηριασμούς.

Ο Αντώνης Σαμαράς αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο στο Μέγαρο Μαξίμου,διαβεβαίωσε πως η πρώτη κατοικία των παραπάνω ομάδων θα προστατευτεί .

«Η πρώτη κατοικία των κοινωνικά αδύναμων πολιτών και όσων αποδεδειγμένα, εξ' αιτίας της κρίσης, δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους, θα προστατευτεί απολύτως. Αυτό δεν είναι υπό διαπραγμάτευση. Τελεία και παύλα» δήλωσε ο πρωθυπουργός για το θέμα και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση μελετά ένα πλαίσιο ρυθμίσεων που θα εξασφαλίζει την προστασία των αδυνάτων, δεν θα επιτρέπει καταχρηστικές συμπεριφορές και θα προφυλάσσει τη στεγαστική πίστη προς όφελος όλων των Ελλήνων».

Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε γραπτή δήλωσή του αναφέρει:

«Έχω πει κατ' επανάληψη ότι η πρώτη κατοικία του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού, η πρώτη κατοικία αυτού που έχει βρεθεί σε αντικειμενική αδυναμία λόγω της κρίσης, είναι και θα είναι απολύτως προστατευμέ��η.

Τα στοιχεία που έχω υπόψη μου δείχνουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχουν πολύ λίγοι επιτήδειοι, που χωρίς να έχουν πραγματική αδυναμία, κρύβονται πίσω από αυτούς που έχουν ανάγκη προστασίας.

Το ζήτημα τώρα δεν είναι οι πλειστηριασμοί, είναι άλλο: να λειτουργήσει ξανά η στεγαστική πίστη προς όφελος όλης της οικονομίας».

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα στο star.gr, στην κρίσιμη συνάντηση παρευρέθηκαν και οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης

Βίντεο ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top