Φοβούνται οι Γερμανοί ότι κάτι τους κρύβει ο Σόιμπλε…

«Δεν λέει όλη την αλήθεια» λέει η Frankfurter Allgemeine

Φοβούνται οι Γερμανοί ότι κάτι τους κρύβει ο Σόιμπλε…

Ότι κάτι τους κρύβει ο Σόιμπλε φοβούνται οι Γερμανοί!

Η γερμανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο υπουργός Οικονομικών δεν έχει πει όλη την αλήθεια για την έκθεση των Γερμανών φορολογουμένων στoυς κινδύνους της ευρωκρίσης.

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, η εφημερίδα τονίζει ότι σε εισήγησή του στην επιτροπή Οικονομικών ο Σόιμπλε αναφέρεται στο το δανειακό ρίσκο της Γερμανίας λόγω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθεροποίησης (EFSM) και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), αλλά δεν περιλαμβάνει τις συνεισφορές ύψους 60 δισ. ευρώ στον ESM, στις οποίες η Γερμανία συμμετέχει κατά 20%, ούτε τη�� παραχώρηση δανείων σε διμερή βάση προς την Ελλάδα μέσω της κρατικής αναπτυξιακής τράπεζας KfW, τα οποία ανέρχονται σε 15,2 δισ. ευρώ.

«Εάν συνυπολογιστούν όλα αυτά, η συνολική ευθύνη των Γερμανών φορολογουμένων αφορά ποσό 122 δισ. και όχι 95,3 δισ. όπως υπολογίζει το υπουργείο Οικονομικών» συμπεραίνει η Frankfurter Allgemeine, η οποία από την άλλη θυμίζει μια παλαιότερη μελέτη του ινστιτούτου Ifo του Μονάχου, κατά την οποία, η διάλυση της ευρωζώνης θα στοίχιζε στους γερμανούς φορολογούμενους έως και 632 δισ. ευρώ…

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top