Άκαρπη η συνάντηση Μητσοτάκη-τρόικας - Νέο ραντεβού αύριο

"Αγκάθι" η κινητικότητα των 12.500 υπαλλήλων

Άκαρπη η συνάντηση Μητσοτάκη-τρόικας - Νέο ραντεβού αύριο

Όλα τα θέματα είναι ανοιχτά στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών μας. Η τρόικα σύμφωνα με πληροφορίες είναι αδιάλλακτη και η αγωνία είναι μεγάλη για το αν θα επέλθει συμφωνία μέχρι την Κυριακή !!!

Σήμερα πραγματοποιήθηκε ακόμη μια κρίσιμη συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ.Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους της Τρόικας χωρίς ωστόσο να καταλήξουν σε κάποια συμφωνία και αποφάσισαν να συναντηθούν και πάλι αύριο Πέμπτη στις 10 το πρωί.

Μάλιστα οι δανειστές ζήτησαν από τον υπουργό να μην υπάρχουν διαρροές όσο καιρό θα συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις,.

Όπως πολλές φορές έχουμε αναφέρει στο star.gr, ο κ. Μητσοτάκης διεκδικεί δίμηνη παράταση την κινητικότητα 12.500 δημοσίων υπαλλήλων. Μάλιστα, προκειμένου να το επιτύχει ο κ.Μητσοτάκης αναμένεται να παρουσιάσει συγκεκριμένο σχέδιο, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εθελούσια υπαγωγή στη διαθεσιμότητα.


Η εθελούσια υπαγωγή σε διαθεσιμότητα θα σηματοδοτεί και προτεραιότητα στο πλαίσιο της κινητικότητας, με τους υπαλλήλους αυτούς να τίθεται στις πρώτες θέσεις για μετακίνηση και ως εκ τούτου επαναφοράς στις πλήρεις μισθολογικές αποδοχές.

Η πρόταση του υπουργείου Διοικητικής μεταρρύθμισης θα προβλέπει τις «δεξαμενές» από τις οποίες θα προκύψουν οι 12.500 διαθεσιμότητες και συγκεκριμένους αριθμούς.

Όπως σημειώνεται στο πρόγραμμα κινητικότητας θα ενταχθούν περίπου 5.000 εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που θα στελεχώσουν δημοτικά σχολεία, 1.950 κπαιδευτικοί διαφό ρων ειδι,κοτήτων που θα κριθούν πλεονάζοντες, 3.000 υπάλληλοι από υπουργεία μετά την αξιολόγηση των δομών και 2.500 υπάλληλοι της τοπικής αυτοδιοίκηση.

Από την πλευρά της η τρόικα φέρεται να ζητά να μην υπάρξουν απευθείας μετακινήσεις και μετατάξεις -κάτι που είναι σύνηθες στην περίπτωση των εκπαιδευτικών, για παράδειγμα-, αλλά σε κάθε περίπτωση θα βγαίνουν πρώτα σε διαθεσιμότητα οι δημόσιοι υπάλληλοι και στη συνέχεια να γίνεται επεξεργασία των δεδομένων για τη δυνατότητα ή μη μετακίνησής τους, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο των απολύσεων.

Βίντεο ΑΝΤ1

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top