Reuters: Οι αγορές δεν φοβούνται πλέον ελληνική χρεοκοπία

«Ωστόσο ο δρόμο για τεθεί υπό έλεγχο το χρέος είναι μακρύς»

Reuters: Οι αγορές δεν φοβούνται πλέον ελληνική χρεοκοπία

«Το χαμηλό τριετίας στην απόδοση των 10ετών ομολόγων και η αναβάθμιση της Ελλάδας από τον οίκο Fitch, δείχνουν ότι η αγορά δεν φοβάται τόσο πλέον μια ελληνική χρεοκοπία» τονίζει σε δημοσίευμά του με τίτλο «Τα ελληνικά ομόλογα αποτυπώνουν την οικονομικά πραγματικότητα» το Reuters.

Το διεθνές πρακτορείο τονίζει ότι χθες, Τετάρτη, τα ελληνικά 10ετή ομόλογα σημείωσαν υπεραπόδοση σε σχέση με τα μεγαλύτερης διάρκειας ομόλογα, με τις αποδόσεις τους να υποχωρούν σε επίπεδα που υποδηλώνουν ότι οι επενδυτές έχουν αρχίσει να αποκλείουν το ενδεχόμενο νέου κουρέματος για τους ιδιώτες επενδυτές.

«Αυτό σημαίνει ότι η καμπύλη των αποδόσεων είναι κοντά στο να αντιστραφεί και να επιστρέψει σε φυσιολογικά επίπεδα» αναφέρει το Reuters και παραθέτει δηλώσεις του Gabriel Sterne, οικονομολόγος της Exotix χρηματιστηριακής: «Η καμπύλη επιστρέφει σε φυσιολογικά επίπεδα. Το γεγονός ότι πολλά hedge funds αγοράζουν ομόλογα σημαίνει ότι υπάρχουν αρκετές θετικές εξελίξεις και καθόλου βραχυπρόθεσμοι κίνδυνοι».

Ωστόσο, το Reuters δεν παραλείπει να προειδοποιήσει ότι η χώρα έχει πολύ δρόμο ακόμη για να χαλιναγωγήσει το υπέρογκο χρέος…

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top