Στο μισθοδικείο χιλιάδες δικαστές κατά του Μνημονίου

Συζητήθηκαν οι αιτήσεις τους

Στο Μισθοδικείο συζητήθηκαν οι αιτήσεις των έξι δικαστικών Ενώσεων και εκατοντάδων δικαστών (ομαδικές αγωγές) που ζητούν να κριθεί αντισυνταγματικό το Μνημόνιο ΙΙΙ κατά το σκέλος εκείνο που μείωσε τις αποδοχές τους και τους υποχρέωσε τμηματικά να επιστρέψουν αναδρομικά τις επιπλέον αποδοχές που έλαβαν από 1.8. έως 31.12.2012, λόγω της μείωσης των μισθών και συντάξεών τους που έγινε. ΄

Κατά χιλιάδες (ομαδικά αλλά και μεμονωμένα) έχουν προσφύγει οι δικαστές και οι εισαγγελείς του Μισθοδικείου και υποστηρίζουν ότι οι περικοπές των αποδοχών τους παραβιάζουν τα άρθρα 17, 26, 87, 88 και 100Α του Συντάγματος, όπως και το Πρώτο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ). Οι αγωγές που συζητήθηκαν στο Μισθοδικείο ήταν η πρώτη «φουρνιά», ενώ ακολουθούν κατά εκατοντάδες και άλλες. Μετά τη συζήτηση των υποθέσεων θα οριστούν οι εισηγητές και στη συνέχεια θα αποφανθεί το Μισθοδικείο.

Υπενθυμίζεται ότι στο Μισθοδικείο (πλέον των δικαστών) έχουν προσφύγει τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των εξής δικαστικών Ενώσεων: 1) Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, 2) Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, 3) Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου, 4) Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας, 5) Ένωση Διοικητικών Δικαστών και 6) Ένωση Μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

​​

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top