ΣΔΟΕ: 1/3 επιχειρήσεις παρανομεί ακόμη και τις Άγιες μέρες!

597 έλεγχοι μέσα σε 7 ημέρες!

​Μια στις τρεις επιχειρήσεις «κυλά στην αμαρτία», εξαπατώντας τους πελάτες της! Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν τα αποτελέσματα των ελέγχων του ΣΔΟΕ κατά την περίοδο των εορτών, από 26 Απριλίου έως 6 Μαΐου!!

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, από τις 26 Απριλίου έως σήμερα 2 Μάιου το ΣΔΟΕ έχει διεξάγει 597 ελέγχους διακίνησης και 94 ελέγχους σε επιχειρήσεις που έχουν σχέση με την εορταστική αγορά.

Πιο συγκεκριμένα, διαπισ��ώθηκαν 196 παραβάτες και καταλογίσθηκαν 382 παραβάσεις!!

Μεταξύ άλλων, όπως σημειώνεται ότι:

- Το ΣΔΟΕ Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο, μαζί με το Λιμενικό Σώμα και τις υπηρεσίες Αστυκτηνιατρικής προέβησαν σε καταστροφή φορτίου αμνοεριφίων, γιατί δεν διέθεταν στοιχεία προέλευσης και δεν ήσαν σφραγισμένα από την κτηνιατρική υπηρεσία.

- Φορτίο ζώντων αμνοεριφίων προέλευσης Κρήτης, στη Θεσσαλονίκη, συνοδεύτηκε μέχρι τα σφαγεία προκειμένου να μην χρησιμοποιηθούν τα παραστατικά έγγραφα μεταφοράς και προελεύσεων για τυχόν «ελληνοποίηση» ομοίων φορτίων από άλλες Βαλκανικές χώρες.

- Στην Πάτρα, από φορτηγό που μετέφερε αμνοερίφια χωρίς παραστατικά αφα��ρέθηκαν τα στοιχεία κυκλοφορίας και επιβλήθηκε πρόστιμο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top