Ανοιχτό ��ο ενδεχόμενο και για νέα μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ!

Από τα ύψη στα τάρταρα το ευρώ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο  και  για  νέα μείωση επιτοκίων από την  ΕΚΤ!
Ανοιχτό είναι ο ενδεχόμενο και για νέα μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ!

Μία δήλωση του Μ. Ντράγκι ότι κόβει το επιτόκιο από 0,75% σε 0,50% ήταν αρκετή για να εκτοξευθεί το ευρώ στα 1,316 δολάρια. Μία άλλη δήλωσή του όμως στο τέλος της συνέντευξης που έδωσε ο "σούπερ Μάριο", απαντώντας σε ερώτηση και λέγοντας ότι θα είναι η ΕΚΤ σε ετοιμότητα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα υπάρξει και νέα περικοπή από το 0,50% στο 0,25%, στάθηκε ικανή για να βουλιάξει το ευρώ από το 1,319 στα 1,30 δολάρια.

Η ΕΚΤ είναι σε ετοιμότητα να δράσει αν αυτό κριθεί αναγκαίο, δήλωσε -λοιπόν- ο πρόεδρος της κεντρικής νομισματικής αρχής, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε τη λήξη της διήμερης συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής και την ιστορική απόφαση μείωσης του επιτοκίου των πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης στο ιστορικό χαμηλό του 0,5%.

Ενδιαφέρον παρουσίασε ωστόσο η δήλωση του προέδρου της ΕΚΤ για το επιτόκιο της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων το οποίο η τράπεζα διατήρησε αμετάβλητο στο 0%. Παρακολουθούμε τα στοιχεία και "είμαστε ανοιχτοί στο ενδεχόμενο αρνητικού επιτοκίου καταθέσεων", είπε, κάνοντας το ευρώ να χάσει όλα τα κέρδη που είχε αποκομίσει αλλά και να καταγράψει μεγάλες απώλειες.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top