Η Μέρκελ το κάνει όπως ο Ζήκος! Τέρμα λέει η ευημερία με βερεσέ!

«Παραμύθι» πως οι Γερμανοί είναι φτωχότεροι από το Νότο

 Η Μέρκελ το κάνει όπως ο Ζήκος! Τέρμα λέει η ευημερία με βερεσέ!

​Τέλος η «ευημερία με βερεσέ» στις χώρες της Ευρώπης, τόνισε μεταξύ άλλων η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, παραδεχόμενη ωστόσο την ανάγκη επίλυσης των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίσει η Γηραιά Ήπειρος, με πρώτη την νεανική ανεργία.

«Ο πυρήνας είναι: Η κάθε χώρα, μακροπρόθεσμα, μπορεί μονάχα να ζει με αυτά που παράγει. Η κάθε χώρα πρέπει να έχει μία ανταγωνιστική οικονομία, χρειάζεται μία βιομηχανική βάση, μικρή ή μεγάλη», είπε χαρακτηριστικά η κα Μέρκελ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Bild».

Η Γερμανίδα καγκελάριος πάντως αναγνώρισε τις προσπάθειες και τις μεταρρυθμίσεις που κάνουν οι χώρες της Ευρώπης όπως η Ελλάδα, προσθέτοντας πάντως ότι η Ευρώπη ωφελεί να αντιμετωπίσει το «πλέον επείγον» πρόβλημα, την νεανική ανεργία».

Ποιος είπε ότι οι Γερμανοί είναι φτωχότεροι από τους Έλληνες

Σχολιάζοντας έρευνα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σύμφωνα με την οποία οι πολίτες των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου είναι πλουσιότεροι απ�� τους Γερμανούς, η κα Μέρκελ χαρακτήρισε το αποτέλεσμα «παραμορφωμένο», εξηγώντας ότι σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Κύπρος και η Ισπανία πολλοί πολίτες αγοράζουν ακίνητα κυρίως ως εξασφάλιση.

«Καθαρά στατιστικά, χώρες όπως η Ισπανία, η Κύπρος ή η Ελλάδα είναι ανά νοικοκυριό πλουσιότερες από εμάς. Αλλά, προσοχή! Η στατιστική είναι παραμορφωμένη. Σε αυτές τις χώρες είναι πολύ περισσότεροι οι ιδιοκτήτες κατοικιών και διαμερισμάτων, κυρίως ως μέσο εξασφάλισης των γηρατειών τους. Στη Γερμανία υπάρχει ισχυρό νομικό και συνταξιοδοτικό σύστημα. Οι υψηλές αποδοχές των Γερμανών στη σύνταξη δεν περιλαμβάνονται ωστόσο στη στατιστική για την περιουσία ούτε η ιδιοκτησία ακινήτων των Γερμανών στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα ο πλούτος να εμφανίζεται μικρότερος από ό,τι είναι», είπε επ’ αυτού η κα Μέρκελ.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top