Νέος θεσμός στη μάχη για «κάθαρση»: Εισαγγελέας Διαφθοράς η Ελένη Ράικου

Θα έχει την εποπτεία και τον συντονισμό των υποθέσεων διαφθοράς

Η αντεισαγγελέας Εφετών και πρώην προϊστάμενη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ελένη Ράικου ορίστηκε Εισαγγελέας Διαφθοράς, ένα νέο θεσμό για την καταπολέμηση αυτής της «μάστιγας» που καθιερώθηκε με τον πρόσφατο νόμο στη Βουλή.

Η επιλογή έγινε από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο όρισε Εισαγγελέα Διαφθοράς και στη Θεσσαλονίκη, τον αντεισαγγελέα Εφετών Αργύρη Δημόπουλο.

Στόχος του ν��ου θεσμού είναι η εποπτεία, ο συντονισμός και η καθοδήγηση ανακρίσεων και δικογραφιών για υποθέσεις διαφθοράς ώστε να επιτυγχάνεται ταχύτερη εκδίκαση και αρτιότερη συνεργασία.

Οι Εισαγγελείς Διαφθοράς θα έχουν αποκλειστική απασχόληση με τον τομέα της διαφθοράς και θα συνεπικουρούνται από τουλάχιστον άλλους δύο νεότερους εισαγγελείς.

Αν και νομικοί κύκλοι έχουν εκφράσει τις επιφυλάξεις τους για ενδεχόμενη εμπλοκή με το έργο των οικονομικών εισαγγελέων, το υπουργείο διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρχει καμία εμπλοκή ή επικάλυψη στο έργο των κ. Πεπόνη και Μουζακίτη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top