Ο. Κεφαλογιάννη: πολύ καλές οι ενδείξεις για προσέλκυση Ρώσων τουριστών

Αναμένονται περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Ρώσοι τουρίστες!

Ο. Κεφαλογιάννη:  πολύ καλές οι ενδείξεις για προσέλκυση Ρώσων τουριστών
Στις πολύ θετικές ενδείξεις από τη Ρωσίαγια τον ελληνικό τουρισμό αναφέρθηκε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, κατά τη συνάντηση με τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού της Ρωσίας Εβγκένι Πισαρέβσκι.

Η υπουργός Τουρισμού επισήμανε στον κ. Πισαρέβσκι ότι η Ελλάδα επενδύει στον ειδικό τουρισμό, προσφέροντας μια εναλλακτική πρόταση στον προσκυνηματικό τουρισμό, στον θαλάσσιο, τον αθλητικό και στον τουρισμό υγείας, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι φέτος οι αφίξεις ρώσων επισκεπτών στην Ελλάδα θα είναι αυξημένες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

«Η σχέση που έχουμε αναπτύξει με τη Ρωσία αποδίδει καρπούς. Οι προκρατήσεις πάνε πολύ καλά και είμαστε αισιόδοξοι ότι φέτος θα υποδεχτούμε ένα μεγάλο αριθμό ρώσων επισκεπτών στη χώρα» τόνισε.

Η κ. Κεφαλογιάννη ανέφερε επίσης ότι ως χώρα, «μας ενδιαφέρει η συνεργασία που έχουμε με τη Ρωσία να μην είναι συγκυριακή και ευκαιριακή αλλά να έχει αποτελέσματα που θα φανούν σε βάθος χρόνου».

Σχολίασε επίσης τις γενικότερες ενδείξεις για τη φετινή τουριστική κίνηση, για τις οποίες δήλωσε: «οι προκρατήσεις έχουν πάει πολύ καλά και αυτό μας κάνει βάσιμα να πιστεύουμε ότι θα έχουμε μια μεγάλη αύξηση του τουριστικού ρεύματος στη χώρα μας, τόσο από τις παραδοσιακές μας αγορές όσο και από τις αναδυόμενες αγορές, όπως είναι η Ρωσία».

Ο κ. Πισαρέβσκι εξέφρασε την πεποίθηση «ότι φέτος θα επισκεφτούν την Ελλάδα γύρω στο ένα εκατομμύριο Ρώσοι τουρίστες» ενώ χαρακτήρισε στρατηγικής σημασίας τις σχέσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ελλάδος, όχι μονό στον τουρισμό, αλλά και σε όλες τις οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές δραστηριότητες.

«Οι Ρώσοι τουρίστες θα πρέπει να έρχονται στην Ελλάδα και να νοιώθουν άνετα εδώ, επειδή έχουν πολλά κοινά στοιχεία στην κουλτούρα, τη θρησκεία. Φυσικά υπάρχει ο απίστευτος ήλιος και η θάλασσα που είναι δημοφιλή στη Ρωσία» ανέφερε. Συμπλήρωσε ακόμα ότι «φυσικά περιμένουμε και τους Έλληνες τουρίστες στη Ρωσία. Κάνουμε προσπάθειες ώστε να γίνει η Ρωσική Ομοσπονδία τουριστικός προορισμός».

O κ. Πισαρέβσκι μετέβη στη συνέχεια με πολυμελή ρωσική αντιπροσωπεία ο νέο μουσείο της Ακρόπολης όπου πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες της 8ης Μικτής Επιτροπής ΕλληνοΡωσικής Συνεργασίας. Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν ο γ.γ Τουρισμού κ. Αν. Λιάσκος, ο εκπρόσωπος του Συνοδικού Γραφείου της Ελλάδας Αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Κατραμάδος, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Γιώργος Τσακίρης, ο Αναπληρωτής Γραμματέας ΕΟΤ κ. Ανδρʼεας Φιορεντίνος, οι σύμβουλοι της υπουργού κ. Χάρης Κοκώσης και Ν. Σιγάλας καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

​​​
​​​​
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top