Άρχισαν τα «ραβασάκια» της εφορίας: Έρχονται κατασχέσεις σε μισθούς, συντάξεις και ενοίκια!

Το ταμείο... καλεί 2,5 εκ. οφειλέτες του Δημοσίου!

Άρχισαν τα «ραβασάκια» της εφορίας: Έρχονται κατασχέσεις σε μισθούς, συντάξεις και ενοίκια!

Σιγά που θα σας ξεχνούσε η εφορία!

Το υπουργείο Οικονομικών έχει θέσει σε εφαρμογή νέο σαφάρι για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο με την αποστολή ειδοποιητηρίων σε 2,5 εκατομμύρια οφειλέτες με συνολικά χρέη 56 δισ. ευρώ.

Τα ειδοποιητήρια θα στέλλονται με μέριμνα και υπογραφή του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη και θα αποστέλλονται ηλεκτρονικώς ή ταχυδρομικώς.

Από τα 2,5 εκατ. φορολογουμένους που λαμβάνουν τα ειδοποιητήρια, περίπου 2,3 εκατ. είναι μικροοφειλέτες που χρωστούν ποσά μέχρι 3.000 ευρώ, ενώ -όπως είναι φυσικό- το βλέμμα των ελεγκτικών μηχανισμών έχει εστιάσει στους μεγαλοοφειλέτες όπου παρατηρείται το εξής εξωφρενικό: περίπου 1.500 φορολογούμενοι που χρωστούν στο Δημόσιο πάνω από 1,5 εκατομμύριο ευρώ ο καθένας και συνολικά 35 δισ. ευρώ!

Η πρώτη ειδοποίηση καλεί σε ευγενικό τόνο τους πολίτες να προσέλθουν στις αρμόδιες ΔΟΥ για τη διευθέτηση των οφειλών τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε περίπου ένα μήνα από τώρα, εάν φυσικά δεν έχουν προσέλθει στις εφορίες, θα ακολουθήσει και δεύτερη ειδοποίηση, που θα έχει πιο αυστηρό ύφος και θα προειδοποιεί για την επιβολή μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, τα οποία θα προβλέπουν κατασχέσεις εισοδημάτων, καταθέσεων και περιουσιακών στοιχείων.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top