Κορκίδης: η λιτότητα βυθίζει σε τέλμα την εμπορική δραστηριότητα

Δραματική η πτώση του τζίρου ακόμα και σε τρόφιμα- ένδυση

«Οι επιπτώσεις της ακολουθούμενης περιοριστικής οικονομικής πολιτικής, στην ουσία εξοντώνουν τις όποιες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες από την πλευρά του ιδιωτικού τομέα και βυθίζουν σε τέλμα την εσωτερική ζήτηση και την εμπορική δραστηριότητα» δήλωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης, σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ για τον Κύκλο Εργασιών και τον Δείκτη Όγκου στο Λιανικό Εμπόριο για τον Ιανουάριο. Ο κ.Κορκίδης ανέφερε επίσης ότι «η φετινή χρονιά ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για τις εμπορικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο του λιανεμπορίου και πρόσθεσε ότι «η συνεχιζόμενη ύφεση, σε συνδυασμό με την έντονη αβεβαιότητα και τη σωρεία λουκέτων, έχουν ως συνέπεια το πάγωμα της αγοράς».

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ έκανε λόγο και για δραματική μείωση του τζίρου σε όλες τις κατηγορίες, σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2012, η οποία έχει φτάσει σε διψήφια ποσοστά, όπως στα καταστήματα τροφίμων (-14,5%). Μεγάλη είναι η πτώση του τζίρου και σε κλάδους όπως Ένδυση – Υπόδηση (-16,8%), Φαρμακευτικά – Καλλυντικά (-22,8%), Έπιπλα – Ηλεκτρικά Είδη και Οικιακός Εξοπλισμός (-20,9%).

​​​

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top