Τα ενοίκια πάνω από 500 ευρώ… πέθαναν: Πτώση έως 22% λόγω κρίσης!

Δείτε παραδείγματα με τιμές ενοικίασης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Τα σπίτια με ενοίκιο πάνω από 500 ευρώ… πέθαναν!

Σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα με τη συμμετοχή των γραφείων του δικτύου της REMAX στην Ελλάδα, η πλειοψηφία των ενδιαφερόμενων αναζητούν σπίτια με τιμή ενοικίασης κάτω των 500 ευρώ (με εμβαδόν κατά μέσο όρο 70 με 100 τ.μ.).

Κάτι που μπορεί πριν από 3-4 χρόνια να έμοιαζε δύσκολο, ειδικά σε «καλές» περιοχές, ωστόσο πλέον η πτώση στις τιμές ενοικίασης είναι μεγάλη λόγω της ύφεσης και της συρρίκνωσης του εισοδήματος.

Η έρευνα διαπιστώνει πτώση ενοικίων 14-15% σε όλη την Ελλάδα. Ειδικότερα: Στη Θεσσαλονίκη η πτώση των τιμών κινήθηκε από 16- 22% κατά μέσον όρο, στην Αττική η πτώση έφτασε 12- 13% και στην περιφέρεια η πτώση κυμάνθηκε στο 14- 17%.

Σύμφωνα με την έρευνα, στην Αττική οι τιμές των ακινήτων προς ενοικίαση κυμαίνονται κατά μέσον όρο ελάχιστα κάτω των 5 ευρώ έως λίγο πάνω από 7 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, με κατώτατη τιμή τα 3 ευρώ στα Καμίνια, Νεάπολη & Εξάρχεια και ανώτατη τα 11 ευρώ στην Εκάλη & το Παλαιό Ψυχικό.

Στη Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα οι μέσες τιμές κυμαίνονται από 3,5 έως 5 ευρώ, με τις χαμηλότερες να παρατηρούνται στις Δυτικές Συνοικίες (Αμπελόκηποι, Σταυρούπολη, Εύοσμος, Κορδελιό, Ηλιούπολη & Πολίχνη) γύρω στα 2 ευρώ και τις υψηλότερες στην Παλιά Παραλία που αγγίζουν τα 10 ευρώ.

Στις επαρχιακές πόλεις οι τιμές κατά μέσον όρο κυμαίνονται από 3 ευρώ έως 4,5 ευρώ. Οι χαμηλότερες τιμές παρατηρούνται στη Λαμία στα 2 ευρώ και οι υψηλότερες στην Καλαμάτα 7 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top