Τα ενοίκια πάνω από 500 ευρώ… πέθαναν: Πτώση έως 22% λόγω κρίσης!

Δείτε παραδείγματα με τιμές ενοικίασης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Τα ενοίκια πάνω από 500 ευρώ… πέθαναν: Πτώση έως 22% λόγω κρίσης!

Τα σπίτια με ενοίκιο πάνω από 500 ευρώ… πέθαναν!

Σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα με τη συμμετοχή των γραφείων του δικτύου της REMAX στην Ελλάδα, η πλειοψηφία των ενδιαφερόμενων αναζητούν σπίτια με τιμή ενοικίασης κάτω των 500 ευρώ (με εμβαδόν κατά μέσο όρο 70 με 100 τ.μ.).

Κάτι που μπορεί πριν από 3-4 χρόνια να έμοιαζε δύσκολο, ειδικά σε «καλές» περιοχές, ωστόσο πλέον η πτώση στις τιμές ενοικίασης είναι μεγάλη λόγω της ύφεσης και της συρρίκνωσης του εισοδήματος.

Η έρευνα διαπιστώνει πτώση ενοικίων 14-15% σε όλη την Ελλάδα. Ειδικότερα: Στη Θεσσαλονίκη η πτώση των τιμών κινήθηκε από 16- 22% κατά μέσον όρο, στην Αττική η πτώση έφτασε 12- 13% και στην περιφέρεια η πτώση κυμάνθηκε στο 14- 17%.

Σύμφωνα με την έρευνα, στην Αττική οι τιμές των ακινήτων προς ενοικίαση κυμαίνονται κατά μέσον όρο ελάχιστα κάτω των 5 ευρώ έως λίγο πάνω από 7 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, με κατώτατη τιμή τα 3 ευρώ στα Καμίνια, Νεάπολη & Εξάρχεια και ανώτατη τα 11 ευρώ στην Εκάλη & το Παλαιό Ψυχικό.

Στη Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα οι μέσες τιμές κυμαίνονται από 3,5 έως 5 ευρώ, με τις χαμηλότερες να παρατηρούνται στις Δυτικές Συνοικίες (Αμπελόκηποι, Σταυρούπολη, Εύοσμος, Κορδελιό, Ηλιούπολη & Πολίχνη) γύρω στα 2 ευρώ και τις υψηλότερες στην Παλιά Παραλία που αγγίζουν τα 10 ευρώ.

Στις επαρχιακές πόλεις οι τιμές κατά μέσον όρο κυμαίνονται από 3 ευρώ έως 4,5 ευρώ. Οι χαμηλότερες τιμές παρατηρούνται στη Λαμία στα 2 ευρώ και οι υψηλότερες στην Καλαμάτα 7 ευρώ.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top