Στον Γερμανικό του κόσμο ο Σόιμπλε: Βρήκαμε τη σωστή λύση για την Κύπρο!

"Είναι μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση"

Στον Γερμανικό του κόσμο ο Σόιμπλε: Βρήκαμε τη σωστή λύση για την Κύπρο!

​Ως μια «πολύ ιδιαίτερη περίπτωση» χαρακτήρισε την Κύπρο το πρωί της Πέμπτης ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τονίζοντας παράλληλα πως η Ευρωπαϊκή 'Ένωση βρήκε τη σωστή λύση με τη συμφωνία για τη χορήγηση βοήθειας 10 δισεκατομμυρίων σε συνδυασμό με την επιβολή κουρέματος στις καταθέσεις των τραπεζών.

«Η Κύπρος είναι μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση, όλοι το γνωρίζουν αυτό. Και εμείς βρήκαμε τη σωστή λύση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο «τσάρος» της Γερμανικής Οικονομίας, μιλώντας στο ραδιοσταθμό SWR.

Αναφερόμενος μάλιστα στη σύγκριση μεταξύ Κύπρου και Λουξεμβούργου και τα σενάρια που θέλουν το «κούρεμα» καταθέσεων και η αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα να γίνεται και σε άλλες χώρες, ο κος Σόιμπλε υποστήριξε ότι το Λουξεμβούργο έχει ένα εντελώς διαφορετικό επιχειρηματικό μοντέλο. «Οποιαδήποτε σύγκρισή τους θα ήταν παράλογη», υπογράμμισε ο κ. Σόιμπλε.

Τραγική ειρωνεία είναι πως την ώρα που ο Σόιμπλε κουνά σημαιάκια επιτυχίας και χαράς για τη «λύση» της Κύπρου, ολοένα και περισσότερα ξένα ΜΜΕ παρομοιάζουν την κατάσταση που επικρατεί στη Μεγαλόνησο με εκείνη της Αργεντινής, όταν η κυβέρνηση αναγκάστηκε μετά τη χρεοκοπία να εγκαταλείψει τη χώρα!

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top