«Τα παιδιά μου πάνε σε δημόσιο σχολείο και ο άντρας μου γυρνάει με βαλίτσες και πουλάει γυαλιά»

Καρφώνει τον Παπακωνσταντίνου,η Μ.Παντελή στην Προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ

«Τα παιδιά μου πάνε σε δημόσιο σχολείο και ο άντρας μου γυρνάει με βαλίτσες και πουλάει γυαλιά»

​Ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ βρέθηκε σήμερα η κα Μαρία Παντελή, το όνομα της οποίας έχει συνδεθεί με τον λογαριασμό των 550 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μάρτυρας ανέφερε ότι ξεκίνησε να εργάζεται στην εταιρία του κυρίου Σάμπι Μιώνι το 2006 ως internet user και αποχώρησε το 2009 όταν η εταιρία πέρασε στα χέρια του ομίλου Λάτση.

Εξήγησε ότι η καθημερινή της εργασία περιορίζονταν στο να παρακολουθεί ηλεκτρονικά τους τραπεζικούς λογαριασμούς των μετόχων της εταιρίας προκειμένου να διαπιστώνει εάν πραγματοποιούνται οι πληρωμές.

Η κα Παντελή πρόσθεσε πως τα 550 εκατομμύρια δολάρια δεν πέρασαν από ελληνικό τραπεζικό ίδρυμα και πως μόνο η μία εκ των εταιριών του hedge fund είναι ελληνικών συμφερόντων.

Πέραν αυτών η κυρία Παντελή μιλώντας σε δημοσιογράφους κατήγγειλε τον πρώην υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου για «κατασυκοφάντηση στην ίδια και την οικογένειά της» αναφέροντας ότι την κατονόμασε ως έναν από τους 10 καταθέτες με τα μεγαλύτερα ποσά αν και «ήξερε από την αρχή ότι ήμουν user Internet και τίποτα άλλο».

«Έκανα αγωγή κατά του κ Παπακωνσταντίνου γιατί ήταν η αιτία όλης αυτής της κατασυκοφάντησης που ξεκίνησε στο πρόσωπο μου» είπε η κυρία Παντελή, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ενώ επέρριψε μεγάλες ευθύνες και σε Μέσα Ενημέρωσης καθώς πολλά από αυτά μετέδωσαν μια εντελώς διαστρεβλωμένη εικόνα χωρίς ίχνος αλήθειας.

Η κα Παντελή αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι υπήρξε δικαιούχος του επίμαχου λογαριασμού των 550 εκ δολαρίων όπως την εμφανίζουν.

Σε ερώτηση γιατί άργησε να μιλήσει η κα Παντελή απάντησε: «Δεν μίλησα γιατί θεωρούσα ότι ήταν τόσο αβάσιμα αυτά που γράφονταν που θα σταματούσαν κάποια στιγμή. Περίμενα να φύγει όπως ήρθε αυτή η ιστορία. Αναγκάστηκα να μιλήσω μήπως και σταματήσει ο διασυρμός».

Και συμπλήρωσε «Γράψανε ότι είμαστε στο Παρίσι σε σπίτι με πισίνα… Ήρθαν να δούνε πως ζούμε; Να διαπιστώσουν πως ζούμε;. Τα παιδιά μου σε δημόσιο σχολείο πάνε. Ο σύζυγος μου γυρίζει τον κόσμο με 10 βαλίτσες για να πουλήσει γυαλιά».

Βίντεο ANT1

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top