Με «σύμμικτο τρόπο» θα εισπράξουν το χαράτσι της ΔΕΗ το 2013. Τι δεν καταλαβαίνεις;

Τι σημαίνει και πως θα γίνει ηπιότερο…

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μία από τις σκέψεις που διατυπώνονται στο υπουργείο Οικονομικών για να ξεπεραστεί η εμπλοκή που προκαλεί η τρόικα με την είσπραξη του χαρατσιού είναι ο «σύμμικτος τρόπος».

Για την ακρίβεια θα προταθεί στους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν τη Κυβέρνηση, με δεδομένο ότι συμφωνεί η τρόικα, να εισπραχθούν στο β΄ εξάμηνο φέτος οι 2 δόσεις του χαρατσιού όπως έχουν μέσω της ΔΕΗ.

Από το 2014 ο «σύμμικτος τρόπος» προβλέπει είσπραξη του νέου ενιαίου φόρου ακινήτων που θα είναι ηπιότερος από το σημερινό χαράτσι καθώς στόχος είναι να πληρώνουν περισσότεροι φορολ��γούμενοι, γεγονός που θα σημάνει ότι θα μειωθεί η επιβάρυνση για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

Με απλά λόγια τα 2/5 του χαρατσιού θα πληρωθούν με την σημερινή αυξημένη επιβάρυνση και τα 3/5 θα πληρωθούν με την ηπιότερη μορφή, για την οποία έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών από τις Βρυξέλλες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top