Νέο «τσουνάμι» στην αγορά με χιλιάδες λουκέτα και απολύσεις το 2013

Στοιχεία-σοκ από την έκθεση της ΓΣΕΒΕΕ

Νέο «τσουνάμι» στην αγορά με χιλιάδες λουκέτα και απολύσεις το 2013

Ενώπιων νέου τσουνάμι λουκέτων και απολύσεων βρίσκεται η αγορά, με 170.000 επιχειρήσεις να αντιμετωπίζουν άμεσα τον κίνδυνο του κλεισίματος.

Ειδικότερα, όπως αποτυπώνει η εξαμηνιαία έρευνα της ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, 55.000 επιχειρήσεις βρίσκονται προ των πυλών του λουκέτου τους αμέσους επόμενους μήνες κάτι που θα σημάνει την απώλεια περίπου 70.000 θέσεων εργασίας!

Η έρευνα αποτυπώνει μικρή υποχώρηση στην απαισιοδοξία αλ��ά και επενδυτική αδράνεια, η οποία δικαιολογείται από το μεγάλο ποσοστό των επιχειρηματιών που τοποθετεί την ανάκαμψη από το 2020 και μετά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ, αν και παραμένει πολύ μεγάλο το «κενό», ελαφρώς βελτιωμένο είναι το ποσοστό των αποχωρήσεων έναντι των προσλήψεων στον ιδιωτικό τομέα (4 για 1 αντίστοιχα, έναντι 7 για 1 τον Ιούλιο του 2012).

«Η αγορά έχει μπει στο σκληρό πυρήνα της κρίσης και το 2013 χαρακτηρίζεται ως έτος απάλειψης για επιχειρήσεις, θέσεις εργασίας και συνολικά για τη βιωσιμότητα της ελληνικής οικονομίας» τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Δ. Ασημακόπουλος σε συνέντευξη Τύπου όπου παρουσιάστηκαν τα συμπεράσματα της έρευνας.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top