Βλέπει νέο «κούρεμα» για την Ελλάδα η Moody’s

Και ύφεση... 5,3% το 2013

Η μείωση του χρέους και η προώθηση των μεταρρυθμίσεων είναι οι μεγάλες προκλήσεις για την Ελλάδα, τονίζει η Alpona Banerji, αντιπρόεδρος και αναλύτρια για τη χώρας μας στη Moody s.

Η εκπρόσωπος του οίκου αξιολόγησης υποστηρίζει δε ότι ένα ακόμα PSI (κούρεμα ιδιωτών) είναι πολύ πιθανό και μπορεί να συνδυαστεί με αντίστοιχες κινήσεις στο χρέος που ανήκει στον επίσημο τομέα.

Παράλληλα, η κα Banerji βλέπει ύφεση 5,3% το 2013, ως αποτέλεσμα των πολύ μεγάλων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, ενώ διατυπώνει και τη θέση του οίκου αναφορικά με την αξιολόγηση της Ελλάδας.

Όπως σημειώνει, η επιτυχία του ελληνικού οικονομικού προγράμματος εξαρτάται καθαρά από τη�� πολιτική βούληση και την προθυμία της κυβέρνησης Σαμαρά, ενώ τονίζει ότι οποιαδήποτε επιβράδυνση στο πρόγραμμα προσαρμογής λόγω εσωτερικής πολιτικής σύγκρουσης ή και «εξάντλησης» από τις μεταρρυθμίσεις θα συνιστούσε σημα��τικό πλήγμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top