Μπακαλόχαρτα ΤΕΛΟΣ! Από σήμερα ηλεκτρονικά οι δηλώσεις σε ΙΚΑ, ΣΕΠΕ και ΟΑΕΔ!

Με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γ.Βρούτση

Υποχρεωτικά ηλεκτρονικά θα υποβάλλονται από σήμερα Παρασκευή, 1η Μαρτίου, οι όροι αμοιβής και εργασίας στο ΣΕΠΕ και τον ΟΑΕΔ. Τη σχετική απόφαση υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης

Πλέον, δεν απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία των εργοδοτών ή των εκπροσώπων τους στις υπηρεσίες του ΙΚΑ, του ΣΕΠΕ και του ΟΑΕΔ, προκειμένου να υποβάλουν έντυπα αρμοδιότητας των παραπάνω φορέων, όπως πχ. αναγγελίες πρόσληψης και πίνακες προσωπικού, αλλαγές σε μισθούς, ωράρια, συμβάσεις.

Η υποχρεωτική χρήση του Πληροφοριακού Συστήματος εντάσσεται στα μέτρα περιορισμού της γραφειοκρατίας και έντασης των ελέγχων για τον περιορισμό της αδήλωτης εργασίας η οποία έχει φτάσει στο 36% !

Με το νέο σύστημα:

-Διασφαλίζεται ότι κανείς εργοδότης δεν μπορεί να συμφωνήσει με τον εργαζόμενο μισθό ή ημερομίσθιο κατώτερο από τα επίπεδα του νόμιμου νομοθετημένου κατώτατου μισθού, όπως αυτά προβλέφθηκαν και θεσπίστηκαν με τον Ν.4093/2012.

- Το Σύστημα δεν θα δέχεται χαμηλότερη αναλογία μισθού ή ωρομισθίου, σε σχέση με την αντίστοιχη των κατώτατων ορίων, στις περιπτώσεις μερικής ή εκ περιτροπής εργασίας.

- Οι εργοδότες υποχρεούνται να συνυποβάλουν ηλεκτρονικά νομιμοποιητικά έγγραφα για την απασχόληση αλλοδαπών και άδεια διαμονής για εργαζομένους - πολίτες τρίτων χωρών.

-Από την 1η Ιουλίου του 2013 θα είναι υποχρεωτική η ηλεκτρονική υποβολή ολόκληρων των επιχειρησιακών συμβάσεων και των συμβάσεων μερικής και εκ περιτροπής εργασίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top