Κεδίκογλου: επιβεβαιώνουν ότι είναι θιασώτες του κρατισμού στον ΣΥΡΙΖΑ

Κόντρα και για τις ιδιωτικοποιήσεις και τις δηλώσεις Στρατούλη

«Οι απειλές και οι ακραίες αντιδράσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον κάθε μορφής επένδυσης επιβεβαιώνουν ότι είναι αμετανόητοι θιασώτες του καταστροφικού μίγματος λαϊκισμού και κρατισμού, που μας οδήγησε στα σημερινά αδιέξοδα» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, σχετικά με τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τις επενδύσεις, με αφορμή το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε επίσης τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι θεωρούν το κομματικό τους συμφέρον πιο σημαντικό από τους εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους, από την εθνική προσπάθεια ανάκαμψης και από τη διεθνή εικόνα της χώρας.

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμ��νη να θεμελιώσει μια σύγχρονη ανταγωνιστική οικονομία, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας για να δημιουργηθούν οι αναγκαίες θέσεις εργασίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στα λάθη του χθες. Η κυβέρνηση βάζει τις βάσεις για ένα καλύτερο αύριο» ανέφερε επίσης ο κ. Κεδίκογλου.

Είχαν προηγηθεί οι αντιρρήσεις του ΣΥΡΙΖΑ στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για τις στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις, τις οποίες διατύπωσε ο αρμόδιος τομεάρχης του κόμματος κ. Γ. Σταθάκης.

Ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε σε «αποσπασματική και μεροληπτική αναθεώρηση του υφιστάμενου πλαισίου περί ιδιωτικών επενδύσεων, χωρίς να έχει προηγηθεί αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των μέχρι τώρα εφαρμοζόμενων πολιτικών».

Υποστήριξε ακόμη ότι «βασική αρχή του νόμου αποτελεί η πίστη στην αναγκαιότητα περιορισμού των ελεγκτικών θεσμών της πολιτείας προς όφελος των μεγάλων ιδιωτικών επενδύσεων, παρακάμπτοντας τις ανάγκες του συνόλου ��ου ιδιωτικού τομέα της χώρας».

Κατά τον κ. Σταθάκη, «όπως και ο νόμος περί fast track, έτσι και ο προτεινόμενος νόμος στοχοποιεί ως μοναδικό εμπόδιο στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας τη γραφειοκρατία του δημοσίου».

Απέδωσε τέλος την απουσία επενδύσεων «στις μνημονιακές πολιτικές της ύφεσης που έχουν συρρικνώσει την ελληνική οικονομία και καταστρέφουν θέσεις εργασίας και κάθε δυνατότητα παραγωγικής ανασυγκρότησης».

Κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και για τις δηλώσεις Στρατούλη σχετικά με... "κατσαπλιάδες"
Κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε πάντως και η δήλωση κ. βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στρατούλη, ο οποίος επιτέθηκε στην κυβέρνηση, την ίδια στιγμή πο�� έγινε γνωστό σήμερα ότι προωθείται άμεσα και η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΘ. Ο κ. Στρατούλης υποστήριξε στο ραδιόφωνο του Alpha ότι αυτοί που θα έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα είναι «διεθνή λαμόγια και κατσαπλιάδες».

Το γραφείο τύπου της ΝΔ διερωτήθηκε «τέτοια έλεγε και ο κ. Τσίπρας στους ξένους στα διάφορα ταξίδια του;» και ανέφερε επίσης στην ανακοίνωσή του: «Τελικά, μπροστά στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ που περιλαμβάνει επίσης φυλακίσεις, λιντσάρισμα επενδυτών και πρακτικές, όπως των στελεχών του στη Χαλκιδική, τα απολυταρχικά καθεστώτα του υπαρκτού σοσιαλισμού θα φαντάζουν παράδεισος μπροστά στην ιδεολογία της παρέας του κ. Τσίπρα».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top