Bild: Η ΕΚΤ ανησυχεί ότι περαιτέρω άνοδος του ευρώ θα πλήξει τις εξαγωγές

Ανήσυχος και ο Ντράγκι παρότι απέρριψε τα περί νομισματικού πολέμου

Bild: Η ΕΚΤ ανησυχεί ότι περαιτέρω άνοδος του ευρώ θα πλήξει τις εξαγωγές
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανησυχεί ότι ένα πιο ισχυρό ευρώ θα πλήξει τις εξαγωγές καθυστερώντας την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, η εφημερίδα κάνει λόγο για ανησυχία εντός της ΕΚΤ και μεταξύ των κυβερνήσεων της Ευρωζώνης για τον αντίκτυπο στις εξαγωγές των κρατών της περιφέρειας της Ευρωζώνης από την περαιτέρω άνοδο του ευρώ έναντι των υπόλοιπών νομισμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Mario Draghi δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι η άνοδος του ευρώ ενδεχομένως να μετριάσει τις ανησυχίες της κεντρικής τράπεζας όσον αφορά το outlook του πληθωρισμού, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η τράπεζα θα μπορούσε να αναλάβει δράση για να τονώσει την οικονομία εφόσον η ενίσχυση του νομίσματος υπονομεύσει τις προοπτικές της ανάπτυξης.

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ την περασμένη Τρίτη απέρριψε τα περί νομισματικού πολέμου μεταξύ των μεγαλύτερων οικονομιών σημειώνοντας ωστόσο ότι η κεντρική τράπεζα θα εξετάζει κατά πόσο το ισχυρότερο ευρώ επηρεάζει τον πληθωρισμό.

"Θέλουμε να δούμε εάν η ανατίμηση, εφόσον διατηρηθεί, θα μπορούσε να αλλάξει την αξιολόγηση των κινδύνων στη σταθερότητα των τιμών", δήλωσε ο Draghi.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top