Φραπέ, μπουγάτσα και …. «μαϊμούδες» στην Θεσσαλονίκη!!!

Νέα «λαυράκια» από το ΣΔΟΕ σε όλη τη χώρα!

Φραπέ, μπουγάτσα και …. «μαϊμούδες» στην Θεσσαλονίκη!!!
Πρώτη δημοσίευση: 10:22
Από «κόσκινο» περνά το ΣΔΟΕ τους τραπεζικούς λογαριασμούς 1.300 ερευνητών και γιατρών, οι οποίοι ξέχασαν να δηλώσουν στην εφορία 6,87 εκ. ευρώ.
Οι υποθέσεις εντοπίστηκαν ύστερα από έρευνα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και οι γιατροί και ερευνητές καλούνται τώρα να υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις και να πληρώσουν τους πρόσθετους φόρους και τις προσαυξήσεις.
reaps.jpg
Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από το ΣΔΟΕ: Στο πλαίσιο των δράσεων για τον εντοπισμό αδήλωτων εισοδημάτων, πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένοι έλεγχοι σε 1.267 πρόσωπα, τα οποία ελάμβαναν αμοιβές από τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Ερευνών (ΕΛΚΕ) του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από τον έλεγχο του ΣΔΟΕ προέκυψε ότι 312 δικαιούχοι αμοιβών από τον ΕΛΚΕ δεν δήλωσαν εισπραχθέντα ποσά αμοιβών συνολικού ύψους 2.586.452 ευρώ.
Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε 1.678 περιπτώσεις καταβολής αμοιβών σε ιατρούς από φαρμακευτικές εταιρείες για συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα. Από τον έλεγχο προέκυψε ότι σε 698 περιπτώσεις δεν δηλώθηκαν αμοιβές ύψους 4.283.290 ευρώ.
Οι υπόχρεοι θα κληθούν να υποβάλουν συμπληρωματικές δηλώσεις για τα έτη στα οποία εισέπραξαν τις συγκεκριμένες αμοιβές.
«Ζέσταιναν» τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς !!!
Παράλληλα το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος πραγματοποιεί ελέγχους και στο κύκλωμα εμπορίας και διακίνησης πετρελαίου θέρμανσης.
Μέχρι στιγμής στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ έχουν πιαστεί 502 πρατηριούχοι και λοιποί διακινητές πετρελαίου θέρμανσης, οι οποίοι δεν είχαν δηλώσει στο ηλεκτρονικό σύστημα «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» τις πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης που είχαν πραγματοποιήσει από τα μέσα Οκτωβρίου 2012 και μετά!!
Καφές, μπουγάτσα και… μαϊμούδες!!!
Τέλος σε αποθήκη στην Θεσσαλονίκη που λειτουργούσε ως χώρος προμήθειας παράνομων μικροπωλητών, το Σ.Δ.Ο.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας εντόπισε και κατέσχεσε 2.919 προϊόντα-απομιμήσεις (πορτοφόλια, τσάντες, γυναικεία αξεσο��άρ) επώνυμων οίκων ΝΙΚΕ, PRADA, LOUIS VUITTON , GUCCI, ARMANI κλπ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αλλοδαπός ιδιοκτήτης της αποθήκης συνελήφθη και οδηγήθηκε με την διαδικασία του αυτοφώρου στον αρμόδιο Εισαγγελέα Θεσσαλονίκης.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top