«Ξε-μπλόκα-ρουν» 100.000 κόκκινα δάνεια αγροτών

Δείτε τις ρυθμίσεις που προωθεί νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

​Θα σκάσει το χειλάκι 100.000 αγροτών που έχουν κόκκινα δάνεια στην παλαιά Αγροτική Τράπεζα καθώς με νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που από χθες τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση έρχονται … ευνοϊκές ρυθμίσεις!!!

Πιο συγκεκριμένα, καθιερώνει υποθήκη έως το 120% της αξίας του δανείου που είναι υπερήμερο, με βάση και τη διεθνή τραπεζική πρακτική. Σημειώνεται ότι έως πρότινος η Αγροτική είχε τη δυνατότητα να υποθηκεύει τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις σε πολλαπλάσια αξία από εκείνη της πραγματικής αξίας των αγροτεμαχίων.

Άλλη ρύθμιση του νομοσχεδίου προβλέπει ότι, εάν ο αγρότης δεν μπορέσει να εξοφλήσει εφάπαξ τη ληξιπρόθεσμη οφειλή του, τότε υπάγεται σε ρύθμιση για 5 έως και 10 χρόνια, με επιτόκιο 5% ετησίως.

Πάντως, στη νέα αυτή σύμβαση, η τράπεζα μπορεί να απαιτήσει το δικαίωμα εκμίσθωσης του ακινήτου και την εκχώρηση του μισθώματος του αγροτικού ακινήτου σε εκείνην, ώσπου να εξοφληθεί εντελώς το δάνειο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top