Μην πουντιάζεις άδικα! Τσέκαρε αν δικαιούσαι επίδομα θέρμανσης!

Το υπουργείο οικονομικών στέλνει ειδοποιητήρια στους δικαιούχους

Μην πουντιάζεις άδικα! Τσέκαρε αν δικαιούσαι επίδομα θέρμανσης!

​Ραβασάκια αποστέλλει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών σε 140.000 φορολογούμενους που είναι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης, αλλά δεν έχουν αξιοποιήσει μέχρι στιγμής τη δυνατότητα αυτή.

Αποτέλεσμα του παραπάνω φαινομένου, ήταν να μείνουν περίπου 73 εκατομμύρια ευρώ ανεκμετάλλευτα, αφού για το 2012 (από την έναρξη της περιόδου διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης) είχε προβλεφθεί κονδύλι στον προϋπολογισμό για το επίδομα θέρμανσης, ύψους 80 εκατ. ευρώ, αλλά τελικά διατέθηκαν μόνο 7 εκατ. ευρώ.

Τον Ιανουάριο για το επίδομα διατέθηκαν 15 εκατ. ευρώ, ενώ για όλο το έτος η πρόβλεψη δαπάνης για το 2013 από το υπουργείο είναι 270 εκατ. ευρώ.

Ποιοι το δικαιούνται;

Δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης είναι όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα ώς 25.000 ευρώ όριο που αυξάνεται στα 35.000 ευρώ για οικογένειες, χωρίς παιδιά. Το όριο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε ένα απο τα τρία πρώτα προστατευόμενα τέκνα για οικογένεια με παιδιά.

Παράλληλα, η ακίνητη περιουσία των δικαιούχων του επιδόματος δεν θα πρέπει να υπερβαίνει (αντικειμενική αξία) τα 150.000 ευρώ για τον άγαμο και τα 200.000 ευρώ για το ζευγάρι.

Βίντεο ΝΕΤ

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top