Ανοικτά καταστήματα όλες τις Κυριακές του χρόνου!

Ετοιμάζεται προς κατάθεση το ν/σ – Αντιδράσεις από εμπορικούς συλλόγους

Πεδίο διαμάχης αποτέλεσε ο νέος Αγορανομικός Κώδικας και συγκεκριμένα οι ρυθμίσεις για τη λειτουργία των καταστημάτων και τις Κυριακές, οδηγώντας σε μετωπική σύγκρουση την κυβέρνηση και τους εμπόρους.

Η κυβέρνηση προωθεί την κατάθεση νομοσχεδίου που θα επιτρέπει τη λειτουργία όλων των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης όχι μόνο να εκτεοξεύσει κατηγορίες στον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και στον υφυπουργό Αθανάσιο Σκορδά αλλά και να αποχωρήσει από τη συνάντηση με φραστικές επιθέσεις εναντίον τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θα προτείνει στους εμπόρους μια «Σολομώντεια λύση» όπου το μέτ��ο θα εφαρμοστεί για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και θα αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα του.

Οι έμποροι και οι εκπρόσωποι των φορέων, ωστόσο, εκφράζουν έντονες αντιρρήσεις, ενώ ο κ. Κορκίδης θα στείλει -όπως τόνισε- επιστολή στον πρωθυπουργό με την οποία θα δηλώνει ότι υποχρεώνεται σε παραίτηση από την προεδρία της ΕΣΕΕ με την πολιτική του υπουργείου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δημήτρης Ασημακόπουλος εξέφρασε την αντίρρηση του στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο και εκτίμησε ότι θα υπάρξουν δεύτερες σκέψεις από την κυβέρνηση.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς, από την πλευρά του, έκανε λόγο για προσπάθεια της κυβέρνησης να καταπολεμήσει την ανεργία και τα λουκέτα και έκανε λόγο για συζήτηση: «Η κυβέρνηση στην προσπάθεια της να καταπολεμήσει τα λουκέτα και την ανεργία έχει καταθέσει μία πρόταση, στο πλαίσιο της αναμόρφωσης της αγορανομικής νομοθεσίας για μια πιο σύγχρονη λειτουργία της αγοράς. Σήμερα κάναμε μια συμπερασματική συζήτηση με τους κοινωνικούς εταίρους, αξιολογώντας κάθε πρόταση που έχει κατατεθεί στο πλαίσιο της διαβούλευσης. Κατόπιν θα συζητήσουμε με τα κόμματα που στηρίζουν την ��υβέρνηση και εν συνεχεία θα ακολουθήσει η κατάθεση σχετικού σχεδίου Νόμου στη Βουλή».
​​​

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top