«Ένοχος ή αποδιοπομπαίος τράγος ο Παπακωνσταντίνου;»

Ο Economist για τη λίστα Λαγκάρντ

«Ένοχος ή αποδιοπομπαίος τράγος ο Παπακωνσταντίνου;»

«Ένοχος ή αποδιοπομπαίος τράγος;»: αυτός είναι ο τίτλος του άρθρου στο έγκυρο περιοδικό The Economist αναφορικά με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και όσα έχουν εξελιχθεί με τη λίστα Λαγκάρντ.

«Τελικά, ο πρώτος ένοχος για το μεγαλύτερο σκάνδαλο φοροδιαφυγής στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας μπορεί να μην είναι κάποιος διάσημος μεγιστάνας, αλλά ο πρώην υπουργός Οικονομικών της χώρας», αναφέρει το δημοσίευμα, σημειώνοντας ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου ήταν ο βασικός διαπραγματευτής της χώρας για το πρώτο μνημόνιο.

Το άρθρο αναφέρει λεπτομερώς όσα έχουν συμβεί, παραθέτει τα επιχειρήματα όλων των πλευρών χωρίς να παίρνει θέση. «Τον εκδίωξαν από το ΠΑΣΟΚ, τον αποκήρυξε το πρώην αφεντικό του, ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο ίδιος αρνείται ότι πείραξε το περιεχόμενο του δίσκου και υποστηρίζει ότι είναι αποδιοπομπαίος τράγος για τις καθυστερήσεις άλλων που δεν κατάφεραν να ερευνήσουν τα ονόματα που περιλαμβάνονταν στη λίστα για φοροδιαφυγή», γράφει το δημοσίευμα.

Και καταλήγει: «Ο κ. Σαμαράς, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, υποσχέθηκε άμεση τιμωρία όσων φοροδιαφεύγουν και επέμεινε ότι κανείς δεν θα γλιτώσει από τις Αρχές. Οι συμπατριώτες του όμως είναι δύσπιστοι. Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, τα δύο τρίτα των Ελλήνων θεωρούν ότι η κυβέρνηση δεν τα καταφέρνει με την πάταξη της φοροδιαφυγής».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top