Εκδόθηκε η εγκύκλιος με τους φορολογικούς συντελεστές

Τι θα ισχύει για τα εισοδήματα

Εγκύκλιο για την νέα κλίμακα φορολογίας εισοδήματος και την παρακράτηση φόρου και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στα εισοδήματα από μισθούς, ημερομίσθια, συντάξεις και λοιπές παροχές που θα καταβληθούν στους δικαιούχους από 1η Ιανουαρίου 2013 και μετά, με βάση τη νέα φορολογική κλίμακα μισθωτών – συνταξιούχων, εξέδωσε το υπουργείο οικονομικών, πριν ακόμη ψηφισθεί ο νόμος από τη Βουλή.

Στη σχετική εγκύκλιο αναφέρεται πως με τις διατάξεις του σχεδίου νόμου “Ρυθμίσεις στη φορολογία εισοδήματος, ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας υπουργείου Οικονομικών και λοιπές διατάξεις” που ψηφίσθηκε επί της αρχής στη αρμοδία Επιτροπή της Βουλής, προβλέπεται η ακόλουθη φορολογική κλίμακα μισθωτών – συνταξιούχων, η οποία έχει εφαρμογή για τα εισοδήματα που αποκτώνται και τις δαπάνες που πραγματοποιούνται κατά περίπτωση, από το οικονομικό έτος 2014 (χρήση 2013) και μετά:

SAMARASjlll.jpg

Ακόμη, σημειώνεται πως με τις διατάξεις του σχεδίου νόμου προβλέπεται επίσης, ότι ο φόρος που προκύπτει με βάση την κλίμακα των μισθωτών και συνταξιούχων της προηγούμενης παραγράφου μειώνεται για εισόδημα μέχρι και 21.000 ευρώ κατά 2.100 ευρώ. Εφόσον ο φόρος που προκύπτει είναι μικρότερος τω�� 2.100 ευρώ το ποσό μείωσης περιορίζεται στο ποσό του φόρου. Για εισόδημα πάνω από 21.000 ευρώ το ποσό μείωσης περιορίζεται κατά 100 ευρώ ανά 1.000 ευρώ εισοδήματος και μέχρι εξαντλήσεως του ποσού των 2.100 ευρώ.

Στην εγκύκλιο ξεκαθαρίζεται πως αναλυτικές οδηγίες σχετικά με την παρακράτηση φόρου και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στα εισοδήματα από μισθούς, ημερομίσθια, συντάξεις θα δοθούν μόλις το σχέδιο νόμου γίνει νόμος του Κράτους και δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top