ΔΝ�� για διαφθορά στην Ελλάδα: Παραδειγματιστείτε από… τη Βουλγαρία!

Κάνει λόγο για έλλειψη πολιτικής βούλησης

Σε σειρά συστάσεων προς την Ελλάδα για τη φορολογική μεταρρύθμιση και τη διαφθορά προχωρά το ΔΝΤ σε έκθεσή του την οποία αποκαλύπτουν Τα Νέα.

«Η διαφθορά εξακολουθεί να διαπερνά τον διοικητικό μηχανισμό» αναφέρει η έκθεση, η οποία ρίχνει ευθύνες στην κυβέρνηση για έλλειψη πολιτικής βούλησης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι υπήρξε «περιορισμένη πολιτική υποστήριξη».

Μάλιστα, το ΔΝΤ επικαλείται τη Γεωργία και την Βουλγαρία οι οποίες θεωρούνται επιτυχημένα παραδείγματα καταπολέμησης της διαφθοράς και τονίζεται ότι η Βουλγαρία με την πάταξη της φοροδιαφυγής κατόρθωσε να αυξήσει τα έσοδά της κατά 4%!

Έμφαση δίνεται στην έκθεση του ΔΝΤ και στην διαφθορά των ΔΟΥ και των στελεχών που την απαρτίζουν.

Η τρόικα κάνει αυστηρές συστάσεις και ζητά από την κυβέρνηση να ελέγχει συστηματικά τα περιουσιακά στοιχεία των εφοριακών, να τους μετακινεί συνέχεια για να μην αναπτύσσονται πελατειακές σχέσεις, να συστήσει μια Ομάδα Δράσης για τη διαφθορά, να απλοποιήσει τη νομοθεσία και να προστατεύσει τους πολίτες που καταγγέλλουν φαινόμενα διαφθοράς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top