Απογοητευμένοι οι εταίροι μας από τη πάταξη της φοροδιαφυγής

Αχνοφαίνονται στο βάθος νέα μέτρα λόγω αποτυχημένης αντιμετώπισης του φαινόμενου

Απογοητευμένοι από τη μάχη της πάταξης της φοροδιαφυγής που έχουν κηρύξει οι Κυβερνώντες, εδώ και πολύ καιρό, φαίνονται να είναι οι εταίροι μας.

Όπως είναι γνωστό, όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος και το αποτέλεσμα δεν μας δικαιώνει.

Με το χαρακτηρισμό «αξιοσημείωτη απογοήτευση», οι δύο εκθέσεις της κομισιόν και της task force προσδιορίζουν το μέγεθος του αποτελέσματος για τη πάταξη της φοροδιαφυγής και αποδεικνύουν γιατί συνεχίζουν (και θα συνεχίζουν να λαμβάνονται φευ) μέτρα και άλλα μέτρα.

Δεν έχει ορισθεί ακόμη γενικός γραμματέας εσόδων

Ο έλεγχος των 1.300 εύπορων φορολογούμενων, από τον περασμένο Οκτώβριο «κόλλησε» στους μόλις 467, δηλαδή στον έναν στους τρείς.

Τα περίφημα 2 δισ. ευρώ που θα έπρεπε να εισπραχθούν μέχρι τέλους του έτους από ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο δεν πρόκειται να πιάσουν ούτε τα μισά, το 1 δισ. ευρώ δηλαδή.

Η περίφημη κατάργηση του ΚΒΣ (Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων) δεν προχώρησε όπως αναμενόταν, ούτε καν είναι στη κατεύθυνση που δόθηκε τόσο από το ΔΝΤ όσο και από την task force.

Έτσι, μόνον η γνωστή συνταγή της λήψης μέτρων λόγω αποτυχίας των μεταρρυθμίσεων φαίνεται να επικρατεί…
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top