Σημάδια που δείχνουν πως αγχώνεσαι υπερβολικά

Μήπως ξεφεύγεις από τα όρια αλλά δε το καταλαβαίνεις;

άγχος

Είσαι σίγουρη ότι το στρες που νιώθεις είναι μέσα στα φυσιολογικά όρια;

Οι πιο κάτω ενδείξεις θα σου δείξουν αν κάτι έχει ξεφύγει από τα όρια και πρέπει να το προσέξεις: 

Bλέπεις εφιάλτες το βράδυ; Πώς να το αποτρέψεις

1. Πονοκέφαλος (το Σαββατοκύριακο)

Η ξαφνική μείωση στο στρες μπορεί να προκαλέσει ημικρανίες. Ακολούθησε το ίδιο πρόγραμμα ύπνου και φαγητού με τις καθημερινές για να ελαχιστοποιήσεις άλλες πιθανές αιτίες.

2. Πόνος στο στόμα

Ο πόνος στη γνάθο μπορεί να οφείλεται από τρίξιμο των δοντιών), που συνήθως συμβαίνει την ώρα του ύπνου και μπορεί να επιδεινωθεί από το στρες. Ρώτησε τον οδοντίατρό σου αν πρέπει να βάλεις ειδικό μασελάκι για τον ύπνο – σχεδόν το 70% των ανθρώπων που το χρησιμοποιούν μειώνουν ή σταματούν εντελώς το τρίξιμο των δοντιών.

3. Εφιάλτες και παράξενα όνειρα

Όταν είσαι αγχωμένη, ξυπνάς πιο συχνά, διαταράσσοντας τη διαδικασία του ύπνου και επιτρέποντας την εμφάνιση δυσάρεστων ονείρων καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Προσπάθησε να κοιμάσαι 7 με 8 ώρες και απόφευγε την καφεΐνη και το αλκοόλ όταν πλησιάζει η ώρα του ύπνου. Διάβασε εδώ συμβουλές για καλύτερο ύπνο!

Νιώθεις λυπημένη μετά το σεξ; Μάθε τι φταίει

4. Λιγούρες για γλυκά

Μην κατηγορείς κατευθείαν τις γυναικείες ορμόνες σου για τις λιγούρες σου για σοκολάτα – το στρες είναι πιο πιθανή αιτία. Όταν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνιας εξέτασαν γυναίκες πριν και μετά την εμμηνόπαυση, διαπίστωσαν μόνο μια μικρή μείωση στις λιγούρες για σοκολάτα μετά την εμμηνόπαυση – μικρότερη από όση θα μπορούσε να εξηγήσει έναν ορμονικό συσχετισμό. Οι συγγραφείς της μελέτες λένε ότι μάλλον είναι το στρες ή αλλοι παράγοντες που διεγείρουν την επιθυμία για σοκολάτα.

5. Φαγούρα στο δέρμα

Σε ιαπωνική μελέτη βρέθηκε ότι αυτοί με χρόνια φαγούρα (γνωστή ως κνησμός) είχαν τις διπλάσιες πιθανότητες να είναι στρεσαρισμένοι από αυτούς χωρίς την πάθηση. Αν και ένα ενοχλητικό πρόβλημα φαγούρας μπορεί φυσικά να προκαλέσει στρες, οι ειδικοί λένε ότι το πιθανότερο είναι πως το να νιώθεις άγχος ή ένταση επιδεινώνει βαθύτερες παθήσεις, όπως δερματίτιδα, έκζεμα και ψωρίαση. Η αντίδραση στο στρες ενεργοποιεί νευρικές ίνες, προκαλώντας έτσι φαγούρα.

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή:Mylife.com.cy 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top