Πώς να προφυλάξετε το παιδί σας από τους διαδικτυακούς κινδύνους

Tips για σωστή χρήση του Ίντερνετ

Παιδί και διαδίκτυο

Οι συνήθειες των παιδιών αλλάζουν και ακολουθούν την ταχύτατη ανάπτυξη των τεχνολογικών μέσων και πώς αλλιώς, αφού η χρήση του διαδικτύου έχει μπει στην καθημερινότητα του παιδιού από μικρή ηλικία. Πράγματι, τα παιδιά από την ηλικία των 6 -7 ετών γίνονται εξερευνητές του διαδικτύου σε καθημερινή βάση.

Tips για να μάθει το παιδί σου να κοιμάται μόνο του

Όμως το Ίντερνετ δεν είναι μόνο πηγή ανεξάντλητης γνώσης, που χρησιμοποιούν τα παιδιά για να μαθαίνουν οτιδήποτε με το πάτημα ενός κουμπιού. Είναι ένα μέσο επικοινωνίας και δημιουργίας γνωριμιών, ένας διαδραστικός χώρος παιχνιδιού και νέων εμπειριών. Επειδή είναι αδύνατο να μεγαλώσει το παιδί μακριά από το διαδίκτυο, οι γονείς οφείλουν να κάνουν μια ανοιχτή συζήτηση στο παιδί για το μέσο αυτό.

Παιδί: Tips για να το πείσεις να διαβάζει

Πείτε τους για τους «κακούς» του διαδικτύου

Με υπομονή και ειλικρίνεια εξηγήστε στο παιδί πως στον κόσμο του διαδικτύου, υπάρχουν άτομα που δεν θέλουν το καλό του και δεν υπάρχει λόγος να επικοινωνεί μαζί τους. Όπως ακριβώς υιοθετούν τον απαράβατο κανόνα να μην μιλάνε σε αγνώστους στην πραγματική ζωή, το ίδιο πρέπει να εφαρμόσουν και στα κοινωνικά δίκτυα.

Παιδί: Πώς να οργανώσετε το τέλειο pyjama party!

Συγκεκριμένες οι ώρες που θα «σερφάρουν»

Οι ώρες που πρέπει ένα παιδί να «τριγυρνά» στο διαδίκτυο δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τις 10 εβδομαδιαίως. Για το λόγο αυτό, καλό θα ήταν να υπάρξουν όρια στην ημερήσια χρήση του από την αρχή.

Μην τα μαλώνετε για συγκεκριμένες ιστοσελίδες

Ποτέ μην «μαλώσετε» το παιδί λέγοντας του να μην μπει στην τάδε ιστοσελίδα. Αυτό και μόνο θα ξυπνήσει την περιέργεια του, ώστε να μπει. Αντίθετα, συμβουλέψτε το να χρησιμοποιεί πάντα ιστοσελίδες που είναι κατάλληλες για την ηλικία του.

Η επικοινωνία με το παιδί είναι το Α και το Ω σε όλα τα ζητήματα, οπότε πρέπει να είστε ανοιχτοί σε κάθε συζήτηση μαζί του. Αν το παιδί έρθει σε εσάς έχοντας κάποιο τέτοιο πρόβλημα ή απορία σχετικά με τον διαδικτυακό χώρο, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να απαντήσετε ήρεμα, αντιμετωπίζοντας μαζί το πρόβλημα του.

Συντάκτης: Κωνσταντίνα Κύρκου
Πηγή: allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top