Πώς να καθαρίσεις εύκολα και γρήγορα τα αγαπημένα σου αθλητικά παπούτσια

Κράτησε τα σαν καινούργια και φόρεσε τα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα

αθλητικά παπουτσια

Kράτησέ τα σαν καινούργια και φόρεσε τα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα 

Τα αθλητικά παπούτσια ή τα sneakers έχουν εξελιχθεί σε αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Φοριούνται από το πρωί σε μια χαλαρή βόλτα ή στο περπάτημα ή ακόμη και στη δουλειά αλλά και αργότερα μέσα στη μέρα μέχρι το βράδυ. Είναι άνετα, δίνουν έναν cool αέρα στην εμφάνιση και μπορείς να τα συνδυάσεις με πολλά διαφορετικά ρούχα και στιλ. 

Από τη στιγμή όμως που θα βγάλεις τα αγαπημένα σου αθλητικά παπούτσια από το κουτί τους και θα αρχίσεις να τα φοράς, ξεκινάει και η φθορά τους. Το βασικότερο ίσως πρόβλημα είναι ότι λερώνονται με σκόνη και άλλες βρωμιές με αποτέλεσμα να μην διατηρούν το φρέσκο χρώμα τους, ειδικά αν ξεχνάς ή αμελείς να τα φροντίσεις.

Αν αντιμετωπίζεις αυτό το θέμα με τα αθλητικά σου παπούτσια ή τα sneakers σου, μην ανησυχείς γιατί σου έχουμε τη λύση. Τώρα μπορείς να τα καθαρίσεις εύκολα και γρήγορα κυρίως με απλά βήματα που σου γράφουμε εδώ. 

  • Χρησιμοποίησε μια καθαρή, στεγνή βούρτσα παπουτσιών με μαλακά τριχάκια για να διώξεις την σκόνη και το χώμα από την επιφάνεια των αθλητικών σου και από τη σόλα. Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και μια οδοντόβουρτσα που δεν χρειάζεσαι πια. 
  • Έπειτα, σε ένα μπολ ή σε λεκάνη βάλε χλιαρό προς ζεστό νερό και λίγη ποσότητα απορρυπαντικού για τα ρούχα ή για τα πιάτα. Βάλε μέσα τα κορδόνια των αθλητικών παπουτσιών σου και καθάρισε τα πολύ καλά.
  • Μετά, σε μια άλλη λεκάνη ή μπολ βάλε ξανά ζεστό νερό και απορρυπαντικό πιάτων ή ρούχων και βούτηξε την καθαρή βούρτσα. Βουρτσισε καλά τις σόλες των παπουτσιών μέχρι να φύγουν όλες οι βρωμιές. 
  • Με ένα μαλακό πανί και λίγη ποσότητα από το διάλυμα που έχεις φτιάξει καθάρισε κάνοντας απαλές κινήσεις και την επιφάνεια των παπουτσιών. Έπειτα, με μια μαλακή πετσέτα σκούπισε τα παπούτσια για να απομακρύνεις την περίσσεια ποσότητα νερού αλλά και τυχόν βρωμιά. 
  • Τέλος, κρέμασε τα αθλητικά παπούτσια και άφησε τα να στεγνώσουν στον αέρα. 

Πηγή: allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top