«Βάφτισαν» Ρώσους τους Ελληνες κουκουλοφόρους!

Γκάφα ή απροκάλυπτη προπαγάνδα;

«Βάφτισαν» Ρώσους τους Ελληνες κουκουλοφόρους!

Πρώτη ανάρτηση: 09/12/2012, 00:15

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στον χώρο των διεθνών μέσων ενημέρωσης. Το ειδησεογραφικό δίκτυο Fox news προέβαλλε ρεπορτάζ για τα επεισόδια που σημειώθηκαν μετά τα αποτελέσματα των ρωσικών εκλογών, χρησιμοποιώντας όμως εικόνες από τα επεισόδια με τους κουκουλοφόρους της Αθήνας!

Η δημοσιογράφος που σπικάρει το βίντεο το οποίο προβλήθηκε από το δίκτυο αναφέρει ότι χιλιάδες διαδηλωτές έχουν βγει στους δρόμους της Μόσχας, μετά τα αποτελέσματα των εκλογών που έδωσαν 49.9% στον Βλαντιμίρ Πούτιν επειδή αμφισβητούν το αποτέλεσμα και κάνουν λόγο για νοθεία. Μάλιστα, μιλά για συγκεκριμένα άτομα που συνελήφθησαν, που μεταφέρθηκαν τραυματισμένα στο νοσοκομείο και αναλύει όλες τις τελευταίες εξελίξεις από το σκηνικό χάους στην πόλη.

Ωστόσο, στα 23 πρώτα δευτερόλεπτα του βίντεο που προβλήθηκε εμφανίζονται νυχτερινές εικόνες από επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και μάλιστα μπροστά από την Ελληνική Βουλή. Οι ελληνικές ταμπέλες είναι ευδιάκριτες, ενώ ακόμη και ο πιο αδαής αναγνωρίζει τους κεντρικούς δρόμους της Πλατείας Συντάγματος.

Αρχικά, όλοι έκαναν λόγο για γκάφα ολκής από το δίκτυο του Ρούπερτ Μέρντοχ, ο οποίος κατηγορείται να ψεύτικο και παραπλανητικό ρεπορτάζ. Όταν όμως το θέμα εξετάσθηκε λίγο πιο αναλυτικά, διαπιστώθηκε ότι το ενδεχόμενο να έγινε λάθος, μάλλον πρέπει να απομακρυνθεί από την σκέψη όσων είδαν τα πλάνα. Το αντίθετο μάλιστα. Πιο συγκεκριμένα, οι κακές γλώσσες λένε ότι το συντηρητικό Fox News που για πολλούς ακόμη ζει στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου, δεν έκανε λάθος αλλά απροκάλυπτη προπαγάνδα και πολύ απλά θέλησε με αυτόν τον τρόπο να δείξει στους Αμερικανούς τηλεθεατές τις εικόνες απίστευτου χάους στην Ρωσία, την (πρώην;) εχθρό των ΗΠΑ.

Το θέμα έρχεται να ρίξει ακόμη περισσότερο λάδι στη φωτιά που έχει ξεκινήσει στο διπλωματικό πεδίο ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία, μετά τα αποτελέσματα των εκλογών…


Δείτε το σχετικό βίντεο.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top