Καυγάς ΝΔ - ΕΡΤ με φόντο την νέα κυβέρνηση

Πώς απολογήθηκε η κρατική τηλεόραση;

Καυγάς ΝΔ - ΕΡΤ με φόντο την νέα κυβέρνηση

«Πόλεμος» ξέσπασε μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΕΡΤ με αφορμή τις πληροφορίες που μετέδωσε δημοσιογράφος της για την αντίδραση του Αντώνη Σαμαρά σχετικά με τον νέο πρωθυπουργό, αλλά και τον ρόλο του Δημήτρη Αβραμόπουλου στην υπό σχηματισμό κυβέρνηση.

Σε ζωντανή σύνδεση, ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ είπε αφενός πως ο πρόεδρος της ΝΔ απέρριψε τους κ.κ. Παπαδήμο και Βενιζέλο που πρότεινε για πρωθυπουργούς ο Γιώργος Παπανδρέου, ούτε δέχθηκε να είναι ο κ. Παπαδήμος αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών και αφετέρου πως κ. Αβραμόπουλος έχει «κλείσει» στο υπουργείο Άμυνας.

Διαψεύδοντας τις πληροφορίες για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος τόνισε πως η ΝΔ δεν αρνήθηκε την υποψηφιότητα Παπαδήμου και επανέλαβε ότι ο κ. Σαμαράς έχει δηλώσει ανοικτός σε όσα ονόματα προταθούν.

«Είναι λυπηρό ότι μεταδίδει η δημόσια τηλεόραση απο γνωστές πηγές που αποσκοπούν να πλήξουν τη Νέα Δημοκρατία πληροφορίες που δεν ισχύουν. Είναι προφανές ότι εξυπηρετούν ανάγκες του κυβερνώντος κόμματος, το οποίο δεν στάθηκε ικανό να προτείνει ένα ικανό πρόσωπο για τη θέση του πρωθυπουργού», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Λυκουρέντζος.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε αργότερα, η ΕΡΤ απέδωσε το περιστατικό στο... ασαφές σκηνικό των τελευταίων ημερών και υποστήριξε: «ουδεμία παρέμβαση ή υπόδειξη ή μεσολάβηση έγινε ή θα μπορούσε να γίνει ποτέ σε επαγγελματίες δημοσιογράφους, πολιτικούς συντάκτες, διαπιστευμένους στα κόμματα, στη Βουλή και στην Προεδρεία της Δημοκρατίας, οι οποίοι με αίσθηση καθήκοντος εργάζονται σκληρά για την ενημέρωση όλων μας. Το ασαφές του πολιτικού σκηνικού των τελευταίων ημερών, παράγει αδυναμίες στην πληροφόρηση, αδυναμία στη διασταύρωση των ειδήσεων και θύματα αυτού του σκηνικού έχουν πέσει πολλά μέσα ενημέρωσης και δημοσιογράφοι».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top