Απεργιακές κινητοποιήσεις στη «Le Monde»

Δύσκολος ο Σεπτέμβρης για τη γαλλική εφημερίδα

Μεγάλη απεργία ετοιμάζει το Σεπτέμβριο, το συνδικάτο των εκτυπωτών στη Γαλλία.

Μπροστά στις κινητοποιήσεις, θα βρεθεί η μεγάλη γαλλική εφημερίδα «Le Monde», και ίσως κάποιες άλλες γαλλικές εφημερίδες.

Σύμφωνα με τα «Νέα», η «Le Monde» πέρυσι ήρθε αντιμέτωπη με τη χρεοκοπία. Τότε ήταν που τρεις επιχειρηματίες, την εξαγόρασαν.

Αφού προχώρησαν σε περικοπές στο δημοσιογραφικό και επιχειρηματικό κόστος της έκδοσης, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε περικοπές και σε όσους εργάζονται στα πιεστήρια.

Περίπου 220 από τους 260 εργαζομένους υπολογίζουν ν΄απολύσουν, καθώς θεωρούν πως έτσι θα κερδίσουν περίπου 5-10 εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα, σκέφτονται να κλείσουν τα δυο από τα τρία πιεστήρια στο Παρίσι, και να χρησιμοποιούν διάφορα πιεστήρια στις επαρχίες, ώστε η εφημερίδα να φτάνει εγκαίρως στους αναγνώστες που μένουν εκτός πόλης.

Το πανίσχυρο συνδικάτο των εκτυπωτών, δεν σκοπεύει ν΄αφήσει να περάσουν έτσι αυτές οι αλλαγές, και έτσι από Σεπτέμβρη προειδοποιεί με μεγάλες απεργίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top